Ινγκασον – Βιεϊρίνια το πήραν πάνω τους

Γιώργος Καστάνης08 Μαρτίου 2021

Σε έξι λεπτά από το 87ο έως το 93ο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει δύο γκολ να φέρει το ματς στα ίσια, χάρη σε δύο παίκτες που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Δικεφάλου και να «ισιώσει» το αποτέλεσμα. Ινγκασον και Βιεϊρίνια πήραν στις πλάτες τους τον ΠΑΟΚ σε καθοριστικα σημεία του αγώνα και ενώ οι περισσότεροι πίστευαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει αρνητικά.

Ο Ινγκασον πέτυχε το γκολ με το οποίο μείωσε ο ΠΑΟΚ το σκορ, προωθήθηκε την κατάλληλη στιγμή στην αντιπαλη περιοχή και αξιοποίησε την… ασίστ του Ρόουζ, ενώ κατάφερε με πανέξυπνο τρόπο να κερδίσει το πέναλτι από τον Μπουσέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πέναλτι που αξιοποίησε ο Βιεϊρινια και έφερε το ματς στα ίσια.

Νωρίτερα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ υστέρησε αισθητά του αντιπάλου του, στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 26ο λεπτό. Ξεκίνησε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά παρά την πίεση που άσκησε στην αντίπαλη εστία, είχε μόλις μία καλή ευκαιρία με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54ο λεπτό.

Σε μία αντεπίθεση του Άρη, η άμυνα του ΠΑΟΚ ολιγόρησε και δέχθηκε δεύτερο γκολ από τον Μάνο, όμως η καθοριστική φάση (έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι) ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Ο Βιεϊρίνια βάζοντας και τα δύο πόδια του, στο σούτ του Μάνου σε κενή εστία, κατάφερε να εξωστρακίσει την μπάλα και να βγεί κόρνερ. Εάν σε εκείνο το σημείο, ο Άρης πετύχαινε το τρίτο γκολ, τα πάντα θα είχαν τελειώσει. Η αντεπίθεση διαρκείας, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, είχε αποτελέσματα. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ινγκασον και Βιεϊρίνια. Τα δύο γκολ, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έφεραν το ματς στα ίσια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η γκρίνια και η εσωστρέφεια θα ήταν έντονη. Ακόμη και η αμφισβήτηση για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να διορθώσει πολλά στον τρόπο ανάπτυξης, στη μεσοαμυντική του λειτουργία, γιατί από εδώ και στο εξής έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια, από τα οποία θέλει να πάρει βαθμούς για να κερδίσει την δεύτερη θέση στο τέλος των πλέι οφ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.