Ίνγκασον: Ο Iceman των ντέρμπι… και το πρότυπο επαγγελματία

Κωστής Παναγιώτου06 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι του νέου έτους ξεκίνησε με το δεξί και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, με τον Ίνγκι Ίνγκασον να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ στη αναμέτρηση με τον Άρη, ενώ ήταν κυρίαρχος στα μετόπισθεν.

Δεν είναι μόνο το τέρμα που σημείωσε ο Ισλανδός αμυντικός στο ντέρμπι, αλλά η ηγετική παρουσία του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με την συγκλονιστική ομιλία του πριν τον αγώνα να αποδεικνύει περίτρανα πως είναι έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Όταν σκοράρει ο ΠΑΟΚ δεν χάνει... ούτε σε ντέρμπι

Τον Ιανουάριο του 2019 οι άνθρωποι του "δικεφάλου" είδαν στον πρόσωπο του Ίνγκασον τον επόμενο ηγέτη της άμυνά τους, βγάζοντας από τα ταμεία τους 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Ροστόφ. Το πρώτο εξάμηνο δεν κατάφερε να βρει ρόλο στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, με τον Κρέσπο και Βαρέλα να συνθέτουν έναν από το πιο επιτυχημένα δίδυμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Την επόμενη σεζόν (2019/20) ο Αμπέλ Φερέιρα αντικαθιστά τον Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία των ασπρόμαυρων και ο Ισλανδός αρχίζει να παίρνει χρόνο βασικού. Από την 7η αγωνιστική εκείνης της σεζόν ο Ίνγκασον παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια στο πλευρό του Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας.

Το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα ήρθε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (1-1), στο οποίο η ομάδα του προηγήθηκε στο σκορ, αλλά ισοφαρίστηκε από το πέναλτι του Βαλμπουενά. Από τότε μέχρι σήμερα ο Ίνγκασον κουβαλάει μια άκρως θετική παράδοση με τον ΠΑΟΚ.

Σε όσους αγώνες κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο ΠΑΟΚ έφυγε αήττητος από το γήπεδο, έχοντας πετύχει συνολικά 14 τέρματα με τον "δικέφαλο", εκ των οποίων τα 6 είναι σε ντέρμπι. Την πιο θετική παράδοση την έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον ΝΠΣ Βόλο, μετρώντας τέσσερα γκολ και ισάριθμες νίκες (στα παιχνίδια που σκόραρε).

Η αμέσως επόμενη ομάδα στη λίστα του είναι ο Άρης. Στα πρώτα παιχνίδια απέναντι στον συμπολίτη, που ο Ίνγκασον ήταν βασικός, ο ΠΑΟΚ είχε δύο ήττες. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ήρθε τη σεζόν 2020/21 στην 25η αγωνιστική της Super League.

Σε εκείνη την αναμέτρηση ο Άρης είχε καταφέρει να προηγηθεί με δύο τέρματα διαφορά, κρατώντας μια πολύτιμη νίκη στα χέρια του. Στο 87ο λεπτό όμως ο Ίνγκασον, μετά από γέμισμα του Βαρέλα, μείωσε σε 1-2 και μερικά λεπτά αργότερα ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε (2-2).

Η επόμενη φορά που σκόραρε απέναντι στον Άρη ήταν την Τετάρτη (4/1), δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Σε δύο ντέρμπι που βρήκε δίχτυα με τους "κίτρινους" ο ΠΑΟΚ έχει μια ισοπαλία και μια νίκη. Μετά ακολουθούν ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Σμύρνης και η ΑΕΛ, με τους οποίους μετράει 6 γκολ (πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο) και 5 νίκες (στους αγώνες που σκόραρε).

Τέλος, βρίσκετε ο Ολυμπιακός, με τον Ισλανδό να έχει σημειώσει δύο τέρματα απέναντι στους "ερυθρόλευκους" και σε αυτά τα παιχνίδια ο "δικέφαλος" έμεινε αήττητος, έχοντας δύο ισοπαλίες, στις οποίες ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε από τα γκολ του Ίνγκασον, αλλά εν τέλει ισοφαρίστηκε.

Είναι το πρότυπο επαγγελματία που χρειάζονται οι νέοι

Πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Άρη τα δημοσιεύματα στη Ρωσία οργίαζαν για ενδιαφέρον της Ζενίτ και της Λοκομοτίβ Μόσχας για την απόκτηση του Ίνγκασον, αλλά ο Ισλανδός απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι πρότυπο επαγγελματία, δίνοντας μια αποστομωτική απάντηση μετά τη λήξη του ντέρμπι.

«Είναι συνηθισμένο το γεγονός να υπάρχουν τέτοιες φήμες, δεν με αφορά αυτό, ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μου κάνει πρόταση, εγώ έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός στην κάμερα της Nova, δείχνοντας πως σέβεται τον σύλλογο για την ευκαιρία που του έδωσε πριν τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίνγκασον ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν έως το 2025, με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του "δικεφάλου".

Η επένδυση και η εμπιστοσύνη των "ασπρόμαυρων" τον Ιανουάριο του 2019 αποδίδουν καρπούς, όχι επειδή ο Ίνγκι Ίνγκασον εξελίσσεται σε απόλυτο ηγέτη της ομάδας, αλλά επειδή στο πρόσωπο του Ισλανδού ο ΠΑΟΚ βρήκε το πρότυπο επαγγελματία που μπορεί να καθοδηγήσει και να δείξει το δρόμο στα νέα παιδιά που βρίσκονται στον "δικέφαλο".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.