Είναι, πλέον, δύσκολο να διατηρηθεί ο Μάντζιος ακλόνητος στον πάγκο

Μάνος Χατζάκης21 Νοεμβρίου 2021

Το πιο ακριβό ρόστερ της ιστορίας του Αρη, υπέστη μία από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος και, μάλιστα, εντός έδρας.

Αν η πεντάρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν αποτελεί και δεν λειτουργήσει ως σοκ, ώστε η «επόμενη μέρα» να είναι καλύτερη, τότε πότε θα συμβεί;

Πέραν της έκτασης του σκορ, το ματς του Σαββάτου είναι η απόδειξη ότι ο προπονητής δεν έμαθε από τα λάθη προηγούμενων αγώνων, δεν έκανε διορθώσεις και περίμενε -για πολλοστή φορά- να τον ξελασπώσουν οι ατομικές εξάρσεις.

Τα μισάωρα των πρώτων ημιχρόνων κόντρα σε ΑΕΚ και Βόλο, στα οποία ο Αρης παρέπεε άσχετα αν πλήρωνε με γκολ ή όχι, είναι από μόνα τους ενδεικτικά για τον αυτόματο πιλότο, που έχει η ομάδα, σε πολλά παιχνίδια.

Απουσία ισορροπίας μεταξύ των γραμμών και απορημένο ύφος στην ερώτηση «τί ακριβώς παίζει» η ομάδα. Γιατί, αν διάβαζε κάποιος τις δηλώσεις του Ηρακλή Mεταξά, πριν τον αγώνα, θα καταλάβαινε ότι ξέρει πώς πρέπει να αγωνιστεί στο «Κλ. Βικελίδης», για να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό και βασανιστικό -για τους Θεσσαλονικείς- τρόπο. Από τη μέση και μπροστά, όλοι και όλα κινήθηκαν στο μηδέν, ενώ στην άμυνα τα πράγματα πήγαν και κάτω από μηδέν.

Ο Αρης -τα πρόσωπα δηλαδή που τον απαρτίζουν- πρέπει να δουν ξανά και ξανά το παιχνίδι, για να διαπιστώσουν τι κάνουν λάθος. Σε προηγούμενα ματς, επίσης έκαναν πολλά λάθη, όμως μπορεί να μη δέχονταν γκολ ή μπορεί να έβαζαν.

Κόντρα στον ΠΑΣ, επαναλάμβαναν τα ίδια σφάλματα και δέχονταν γκολ, χωρίς να βάλουν.

Αυτή τη φορά, μοιάζει δύσκολο -ποτέ μη λες όμως ποτέ- να διατηρηθεί ο Ακης Μάντζιος ακλόνητος στον πάγκο. Δεν είναι σε θέση και δεν έχει τη δυνατότητα να αντιστρέψει το κλίμα εντός -και πλέον εκτός- ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.