Ινδονησία: Κατεδαφίζεται το γήπεδο της τραγωδίας

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2022

Την απόφαση να κατεδαφιστεί το γήπεδο που συνέβη μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες όλων των εποχών στον χώρο του ποδοσφαίρου πήρε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Γιόκο Γουιντόντο, κάτι που γνωστοποίησε μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το πλάνο που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί περιλαμβάνει την ανακατασκευή του γηπέδου σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ο εκπρόσωπός της, στην παρουσία του στην ασιατική χώρα, τόνισε πως η FIFA ήδη ασχολείται με την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας στα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας με στόχο να αποτραπεί οποιοδήποτε επεισόδιο στο μέλλον.

«Το στάδιο θα το κατεδαφίσουμε και θα το ξαναχτίσουμε σύμφωνα με τα πρότυπα της FIFA» υποστήριξε ο πρόεδρος της χώρας  συμπληρώνοντας πως: «συμφωνήσαμε να μεταμορφώσουμε πλήρως το ποδόσφαιρο της Ινδονησίας. Κάθε πτυχή της προετοιμασίας πρέπει να βασίζεται στα πρότυπα της FIFA. Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική χώρα, μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο αποτελεί πάθος για πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Τους οφείλουμε όταν βλέπουν έναν αγώνα να είναι ασφαλείς και προστατευμένοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.