Ίμρε Μπόντα: «Είχα υπογράψει στον ΠΑΟΚ!– Μεγάλο ταλέντο ο Δουβίκας»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2021

Ο πρώτος σκόρερ της σεζόν 1988-89, το Ουγγρικό κανόνι του Ολυμπιακού Βόλου, ο Ίμρε Μπόντα μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις παλιές καλές εποχές, αποκάλυψε πως είχε συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ που δεν προχώρησε τελικά με αποτέλεσμα να πηγαίνει στον ΟΦΗ και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Τάσο Δουβίκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σεζόν που βγήκε πρώτος σκόρερ με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου:

«Ήταν τόσο παλιά, δεν θυμάμαι καλά. Ήταν 20 γκολ, είχα βγει πρώτος σκόρερ. Πρέπει να ξέρεις ότι ένας επιθετικός μόνο δεν φτάνει. Ήμουν πολύ τυχερός γιατί ήταν δίπλα μου παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Σκούτας και πολλοί ακόμη. Δεν ήταν δύσκολη η δική μου δουλειά. Ήταν όλος ο Ολυμπιακός Βόλου τότε πολύ καλή ομάδα».

Που βρίσκεται τώρα και αν ασχολείται με το ποδόσφαιρο:

«Είμαι στην Αγριά. Στον Βόλο. Μένω μήνες εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον κορωνοϊό. Έ χω σπίτι εδώ. Είμαι κοντά, έχω φίλους στο Βόλο, μου αρέσει πολύ η περιοχή, είναι πανέμορφη. Ήμουν 20 χρόνια πρόεδρος σε ακαδημία στην Ουγγαρία. Από 1 Απριλίου τελείωσα από εκεί. Θα μένω εδώ περισσότερο και θα περνάω εδώ τον καιρό μου πιο πολύ στην Ελλάδα. Περιμένω όταν έρθει να πάω στο γήπεδο να δω προπονήσεις της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου».

Αν παρακολουθεί Super League και την ομάδα του Βόλου:

«Έτσι κι έτσι παρακολουθώ. Ο γιός μου περισσότερο. Δεν είναι ποδοσφαιριστής. Του αρέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι στη Βουδαπέστη. Μια ομάδα με 4 χρόνια ιστορία και γρήγορα ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία. Είναι καλή ομάδα πραγματικά».

Τον Δουβίκα που βγήκε 2ος σκόρερ:

«Δυστυχώς δεν τον είδα σε πολλά ματς. Έμαθα από τον γιό μου πολλά για εκείνον. Είναι 21 ετών ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που μυρίζεται το γκολ. Αν παίζει έτσι, μπορεί να παίξει στην Εθνική Ελλάδα. Δεν ήξερα ότι κλήθηκε. Μπράβο του και συγχαρητήρια».

Τι θα έλεγε ως συμβουλή στον Δουβίκα:

«Ο καθένας παίκτης έχει τον δικό του χαρακτήρα. Δεν γνωρίζω τον Δουβίκα. Να έχει ψυχή και θέληση, που νομίζω πρέπει να την έχει όταν είναι 21 χρονών με 10 γκολ στο Πρωτάθλημα. Αυτό λέει πολλά. Είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα παίξει και στην Εθνική και αν συνεχίσει έτσι τόσο καλά, όπως και το εύχομαι, τότε μπορεί να πάρει μεταγραφή και στο εξωτερικό. Άκουσα ότι μπορεί να πάει στο Βέλγιο στην Άντερλεχτ. Είναι μεγάλο ταλέντο».

ΓΑν τον προσέγγισαν άλλες ομάδες αφότου βγήκε πρώτος σκόρερ, πριν πάει στον ΟΦΗ:

«Πριν υπογράψω στον ΟΦΗ, ήταν κοντά να έρθω στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε μιλήσει για 3 χρόνια συμβόλαιο. Τελικά πήγα στην Κρήτη. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω τόσο καλή μπάλα όπως στον Βόλο εκεί. Γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους στην Κρήτη και τον ΟΦΗ».

Τις επαφές που είχε με τον ΠΑΟΚ:

«Είχαμε συμφωνήσει για 3 χρόνια. Είχαμε υπογράψει προσύμφωνο. Μετά κάτι έγινε και μίλησα με τον Ευγένιο Γκέραρντ και πήγα στον ΟΦΗ. Τώρα μιλάμε κάποιες φορές με τον Παναγιώτη Κερμανίδη. Είχε παίξει στην ΜΤΚ στη Βουδαπέστη, όπως εγώ σαν Ούγγρος έπαιξα σε ελληνικές ομάδες».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αμυντικός που αντιμετώπισε:

«Ένας του Παναθηναϊκού, ένας ψηλός, πολύ σκληρός. Ο Καλιτζάκης. Ήταν αρκετά δυνατός και σκληρός, ήταν καλός παίκτης».

*Στη φωτογραφία (πηγή: Sportrikala.gr) ο Ίμρε Μπόντα με τον Βασίλη Σκούτα το περασμένο καλοκαίρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.