ΕΠΣΜ: Ημερίδα και συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού Κυπέλλου

Metrosport Team28 Μαΐου 2023

H ΕΠΣ Μακεδονίας, ο Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) και η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης) συνδιοργάνωσαν ημερίδα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της ΕΣΗΕΜΘ με θέμα: «Η επιρροή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και την ενημέρωση» στο πλαίσιο εκδηλώσεων, στη μνήμη του αείμνηστου δημοσιογράφου Σταύρου Ρεπανά όπου είναι αφιερωμένος ο 52ος Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣΜ που θα γίνει σήμερα (28/5) στις 19.30 στην Τούμπα μεταξύ του Θερμαϊκού Θέρμης και του Καμπανιακού, με την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφορά έγινε στο έργο και την προσωπικότητα του Σταύρου Ρεπανά από τον παλιό συνεργάτη του, πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και μέλος του ΠΣΑΤ, Μάκη Βοϊτσίδη.

 Πριν την έναρξη της ημερίδας ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης εξήρε το έργο του Σταύρου Ρεπανά επισημαίνοντας: 

Ολη η Θεσσαλονίκη γνωρίζει την προσφορά του Σταύρου Ρεπανά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο επισημαίνοντας: Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία της ΕΠΣΜ, της ΕΣΗΕΜΘ και του ΠΣΑΤ και η συνεργασία είναι κάτι που λείπει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν συνεργαζόμαστε δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα». «Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να μαζευόμαστε κάθε χρόνο και να τιμούμε τη μνήμη του σπουδαίου Σταύρου Ρεπανά με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και έναν άνθρωπο που βοήθησε τον κλάδο με την σοφία που τον διέκρινε ανέφερε ο Γιάννης Βοιτσίδης.

Βοϊτσίδης: «Διαχρονικές δημοσιογραφικές αξίες»

 Ο Μάκης Βοΐτσίδης μίλησε στην ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της ΕΣΗΕΜΘ με θέμα για τις « διαχρονικές δημοσιογραφικές αξίες του Σταύρου Ρεπανά και τον Τύπο σήμερα» τονίζοντας: «Επηρέασε την αθλητική δημοσιογραφία όχι μόνο με τις καινοτομίες που εισήγαγε με κορυφαία την καθιέρωση μια πλήρους αθλητικής εφημερίδας μέσα σε μια πολιτική αλλά και με τις αρχές τις οποίες δίδαξε δηλαδή συναδελφικότητας, ήθους και δεοντολογίας.

 ▶ Τραπεζανίδης: Συμβαδίζουν ποδόσφαιρο και τεχνολογία

 Ο Γιώργος Τραπεζανίδης που ήταν από τους ομιλητές της ημερίδας για την επιρροή της τηλεόρασης στο ποδόσφαιρο είπε: Η τηλεόραση έχει συνδεθεί άμεσα με το ποδό- σφαιρο, συμβαδίζουν και η σχέση τους είναι αμφίδρομη. Από την Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη ζωντανή μετάδοση σε αγώνα Ελλάδα Ελβετία 4-1. Το 1991 καταγράφεται η πρώτη τηλεοπτική συμφωνία για τους αγώνες της Α’ Εθνικής. Εχουμε πια μια εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Το τσάμπιονς λιγκ είναι το κορυφαίο γεγονός στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τα ποσά είναι πάρα πολύ μεγάλα. Από την άλλη ένα τηλεοπτικό προΐόν αν δεν ανανεώνεται θα έχει φθίνουσα πορεία. Οι εξελίξεις τρέχουν στην τεχνολογία και δεν είναι μόνο η τηλεόραση για την παρακολούθηση αγώνα, αλλά και το κινητό, το τάμπλετ, ο υπολογιστής, το λάιβ στρίμιγκ. Αυτό που συνέβη στον Βόλο ήταν τελείως αποκρουστικό καθώς ο τελικός έγινε με άδειες κερκίδες. Κάθε χρόνο η ΕΤ3 μετέδιδε τελικούς κυπέλλου ΕΠΣΜ. Το τελευταίο διάσημα δεν συμβαίνει αυτό. Οι θετικές εισηγήσεις δεν αρκούν. Αλλοι κάνουν τις συμφωνίες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ξαναμπεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα η μετάδοση ενός τέτοιου αγώνα.

 Ο Γεώργιος Τζέτζης, κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ (Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) του ΑΠΘ για την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο είπε: Ο άνθρωπος αλλάζει. Τα παιδιά τα νέα δεν βλέπουν τηλεόραση. Θέλουν μικρά βίντεο, χάι λάιτς, οι πάροχοι αλλάζουν. Εμφανίζονται πλατφόρμες αυτόνομες. Αλλάζει το πεδίο του αθλητικού περιεχομένου στην κοινωνία μας. Χρησιμοποιούνται ψηφιακά μέσα, υπάρχει διαδικτυακή παρουσία όλων των μέσων, όλα γίνονται μέσω των κινητών».

 Ο β αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Χαράλαμπος Κυργιάννης τέλος μίλησε για τα οφέλη των αθλητών από την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη ψυχική και σωματική τους υγεία.

 ▶ Συνέντευξη Τύπου για τον τελικό

 Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας στον ίδιο χώρο ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην οποία οι προπονητές και ποδοσφαιριστές του Θερμαϊκού Θέρμης και του Καμπανιακού, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣΜ, Χαράλαμπου Κυργιάνη, αναφέρθηκαν στον 52ο Τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαϊου 2023 και ώρα 19.30 στο γήπεδο Τούμπας ΑΣ ΠΑΟΚ. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου Χαράλαμπος Κυργιάνης είπε: «Τα έσοδα του τελικού θα χρησιμοποιηθούν για το ταμείο επεμβάσεων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και μια έξτρα ευχή στον Καμπανιακό να πάρει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2». Ο προπονητής του Θερμαΐκού Θέρμης Γιώργος Κούτσης είπε: Εχω στεφθεί κυπελλούχος ως ποδοσφαιριστής και θέλω να το πάρω και ως προπονητής. Είναι μεγάλο όνειρο για έναν νεαρό ειδικά ποδοσφαιριστή να πατήσει στο γήπεδο της Τούμπας. Θα παίξουν δύο πολύ καλές ομάδες. Δεν υπάρχει φαβορί, ο κόσμος να το απολαύσει και ο καλύτερος να το πάρει». Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση είπε: «Παίζουμε με ένα σπουδαίο αντίπαλο που τερμάτισε πρώτος στο Πρωτάθλημα και εύχομαι μέσω των μπαράζ να ανεβεί κατηγορία».

 Ο προπονητής του Καμπανιακού Ηλίας Σαπάνης τόνισε: «Ο τελικός είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Όταν φτάνεις εκεί δίνεις τα πάντα για να πάρεις το κύπελλο. Διανύουμε μια περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια. Το μυαλό μας πλέον είναι προσηλωμένο στον τελικό. Σε ένα τελικό μπορούν να συμβούν τα πάντα. Εχουμε ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από αποχή. Αν με ρωτούσατε τι θα διάλεγα συνεχόμενα παιχνίδια ή αποχή, σίγουρα θα διάλεγα να έχουμε την πορεία που έχουμε αυτή τη στιγμή». Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε: «Το κύπελλο εί- ναι ένας θεσμός εκπλήξεων και οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Η δίψα των παικτών να κατακτήσουν ένα κύπελλο είναι αυτό που μετράει. Ο Γιώργος Κούτσης είναι ένας προπονητής που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του στον χώρο ».

 ▶ Δηλώσεις των δύο αρχηγών

 Στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του Θερμαϊκού Θανάσης Παπάζογλου μίλησε για τους τίτλους που πήρε με τη μικτή της ΕΠΣΜ αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου. Αναλυτικά: Κατέκτησα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα με τη μικτή της ΕΠΣΜ. Δεν θα είχα την ανάλογη προβολή, αν δεν έπαιζα στη μικτή. Είναι σημαντικό να παίζεις σε τελικούς, να είμαστε αυτοί που πρέπει, ψυχικά και σωματικά και θα δώσουμε τα πάντα για την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν θέλει να νικήσει. 

Ο καλύτερος και πιο τυχερός να επικρατήσει. Ο αρχηγός του Καμπανιακού Μιχάλης Ξανθόπουλος τόνισε: «Δεν υπάρχει φαβορί. Οποιος το πιστέψει πιο πολύ και το θέλει θα το πάρει. Ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς και να πάνε όλα καλά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.