Ημέρα της κρίσεως… (και) σήμερα!

Αρις Νικολάκης22 Ιανουαρίου 2023

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ειπώθηκαν πολλά. Ακούσθηκαν περισσότερα για τον ΠΑΟΚ της ανατροπής. Για τον ΠΑΟΚ από το ανάθεμα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, στο ωσαννά της συνέχεια της. Ωσαννά; Εντάξει! Εάν αναλογισθούμε βέβαια, την αναρρίχηση του από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια της. Κυρίως δε, εάν αναλογισθούμε τις προοπτικές διεκδίκησης τίτλου (Κύπελλο) και διάκρισης (Πρωτάθλημα). Αμφότερες οι προοπτικές αυτές υποβάλλονται σε crash test στο «Απόστολος Νικολαΐδης». 

Το ένα είναι σήμερα, Κυριακή. Το άλλο την ερχόμενη Τετάρτη. Αμφότερα θα κρίνουν τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, να αξιοποιήσει τον κόπο του για την διαμόρφωση αυτών των προοπτικών.. Να μην πάει χαμένος ο κόπος προπονητών και παικτών του περί τούτου. Περνώντας με επιτυχία αυτά τα δυο crash test θα αλλάξουν τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ εφέτος. 

Θα ξεδιπλωθούν κι οι τελευταίες πτυχές των δυνατοτήτων του ελλιπούς ρόστερ του. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Ήταν, που ήταν (κι είναι ακόμη!) ελλιπές το ρόστερ του ΠΑΟΚ… Δεν παραγόταν κι η μάξιμουμ ισχύς του. Κατακρημνίσθηκε έτσι στα έγκατα της γης. Άρχισε να παράγεται Αναρριχήθηκε στην επιφάνεια της γης. Πάτησε ξανά γερά στα πόδια του. 

Διαμόρφωσε προοπτικές διεκδίκησης τίτλου (Κύπελλο) και διάκρισης (Πρωτάθλημα)… Όλα αυτά, για το Πρωτάθλημα, τεστάρονται απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Είναι το δυσκολότερο τεστ για τον ΠΑΟΚ μέχρι το επόμενο. Κι είναι συγκοινωνούν δοχείο με το επόμενο δυσκολότερο τεστ. Τη ρεβάνς για το Κύπελλο. Τι σημαίνει αυτό; Όσο και να πασχίσει κοινός ανθρώπινος νους, για να μη συγκοινωνούν αυτοί οι δύο αγώνες για αμφότερες τις ομάδες, δε θα καταφέρει.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παίζουν σήμερα με το μυαλό μεθαύριο! Όποια από τις δυο ομάδες απόψε, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ελέγξει καλύτερα το μυαλό της στην διάρκεια του αποψινού αγώνα, θα προσεγγίσει ευκολότερα και φυσικά, πλησιέστερα τον στόχο της. Με λίγα λόγια; Η εξέλιξη του είναι θέμα πέρα από αγωνιστικό και ψυχολογικό... Κυρίως πνευματικό! Το καθαρό μυαλό είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο για εκτός έδρας ατμόσφαιρα και δη, στης Λεωφόρου Αλεξάνδρας το… κλουβί! 

Και στο δύσκολο τεστ φαίνεται το μέταλλο του. Αυτό πάντως, δεν εξαρτάται από παρουσίες ή απουσίες. Εξαρτάται κατ’ αρχήν από ψυχή και πνεύμα και στη συνέχεια από αντοχή κι ισχύ στο κορμί… Δίχως περισσότερα λόγια – είπαμε: Είναι φτώχεια – ο ΠΑΟΚ, για να βγει αλώβητος από αυτό το … κλουβί, που δε θα είναι η πρώτη φορά που θα βγει, χρειάζεται καθαρό μυαλό. Με προσήλωση στον συγκεκριμένο αγώνα. Ό, τι έγινε στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, έγινε. 

Ό, τι θα γίνει στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης, θα γίνει. Στο μυαλό του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να υπάρχουν μήτε …στάλες σκέψης είτε του παρελθόντα, είτε του μέλλοντα αγώνα του με τον Παναθηναϊκό. Η σκέψη του πρέπει αποκλειστικά και μόνον να πλέει στα νερά του παρόντα αγώνα. Έτσι η αλλιώς… Σήμερα είναι (κι) άλλη μία ημέρα κρίσεως για τον ΠΑΟΚ! Κι είναι η σημαντικότερη μέχρι την επόμενη…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.