Ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Η ταλαιπωρία μειώθηκε, το... γρηγορόσημο;

Metrosport Team12 Απριλίου 2021

Χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιούν ήδη ηλεκτρονικές υπηρεσίες γλιτώνοντας χρόνο αλλά και το… «γρηγορόσημο» που απαιτούσαν κάποιοι για να ολοκληρωθεί άμεσα το οποιοδήποτε αίτημα, ειδικά αυτά που αφορούν σε αντικατάσταση της άδειας οδήγησης και ειδικότερα στην έκδοση αντιγράφου διπλώματος λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr σε μόλις ένα μήνα ενεργοποίησης της νέας υπηρεσίας στην Περιφέρεια Αττικής ήδη 2.147 πολίτες έχουν καταθέσει και ολοκληρώσει ηλεκτρονικά το αίτημά τους και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ γλιτώνοντας από περιττές επισκέψεις στη Διεύθυνση Μεταφορών και βέβαια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κανέναν για να διεκπεραιωθεί γρηγορότερα το αίτημά τους.

Επίσης 912 αιτήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω κάποιας έλλειψης που έχει καταγραφεί στα πιστοποιητικά ή φωτογραφίες που έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά.

Παράλληλα 26 έχουν υποβληθεί αλλά δεν έχει ακόμη ανατεθεί σε κάποιον υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών, 14 αιτήσεις είναι σε εξέλιξη και 82 βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το βασικότερο λάθος των χρηστών που έχει παρατηρηθεί από τους ελεγκτές των online αιτήσεων έχει να κάνει με τις φωτογραφίες που καταθέτουν ηλεκτρονικά οι αιτούντες και χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως κάποιος απέστειλε φωτογραφία μαζί με το παιδί του, κάποιος άλλος έβγαλε και απέστειλε μια υπέροχη φωτογραφία με φόντο το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο του, κάποιος άλλος έστειλε με γυαλιά ηλίου, κ.ά.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν πως οι φωτογραφίες που πρέπει να αποστείλουν οι αιτούντες έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και βέβαια το λάθος διορθώνεται αμέσως μετά την επισήμανση διόρθωσης προς τους χρήστες.

Επίσης άλλο λάθος που κάνουν συχνά οι χρήστες έχει να κάνει με το λάθος ΑΦΜ ή αριθμό Δελτίου Ταυτότητας που συμπληρώνουν τα οποία επίσης διορθώνονται άμεσα μετά τις επισημάνσεις της Υπηρεσίας προς τους πολίτες.

Τέλος η ψηφιακή υπογραφή η οποία ξεφεύγει από τα όρια που υπάρχουν στο ειδικό πλαίσιο επίσης είναι ικανό να απορριφθεί κάποια αίτηση.

Πέραν των παραπάνω η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω έστω και πιλοτικά καθώς μετά την ολοκλήρωση της αίτησης αποστέλλει εντελώς δωρεάν με courier την νέα άδεια οδήγησης στους δικαιούχους ώστε να μην χρειάζεται να επισκεφθεί τα γραφεία για να την παραλάβει.

Βασικός στόχος των στελεχών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής είναι να καθιερωθεί η δωρεάν αποστολή των νέων αδειών οδήγησης στους κατόχους τους ώστε να αποφεύγονται και τα φαινόμενα συνωστισμού στα κτίρια της Περιφέρειας.

Αν αναλογιστεί κανείς πως κάθε χρόνο μόνο η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής εκδίδει πάνω από 25.000 αντίγραφα είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσος χρόνος αλλά και χρήμα θα εξοικονομηθεί για όλους τους εμπλεκόμενους από την υιοθέτηση της online εξυπηρέτησης.

Είναι περισσότερο από εντυπωσιακό το γεγονός ότι μειώθηκε σε 7 ημέρες από 5 μήνες ο χρόνος αντικατάστασης άδειας οδήγησης.

Newsauto.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.