Ικήμης: «Ο Γιουσούφ ήταν αυτό που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ, είδα παίκτη με τον Βρύζα»

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Ικήμης.

Ο Έλληνας ατζέντης μίλησε για την περίπτωση του Γιουσούφ από το Μπουρούντι για τον οποίο δήλωσε πως ήταν αυτό που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για τη μεσαία γραμμή του.

Ακόμη αναφέρθηκε στον Μπάμπα Ραχμάν που όπως είπε αν είναι σε καλή κατάσταση θα βοηθήσει πολύ τον Δικέφαλο.

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Ικήμης δήλωσε:

Αρχικά: «Ξεκίνησα από το 2015 στην Αφρική όταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπεσαν τα μπάτζετ. Έχω δικτυωθεί στην Αφρική έχω πάει παίκτες σε Τουρκία και Ευρώπη. Έχω στείλει παίκτες στην Μαλάτιασπορ, έναν ποδοσφαιριστή από το Μπουρούντι, τον Γιουσούφ. Τον πούλησε 2,1 εκατ. στην Μπασάκσεχίρ. Εμένα δεν ενόχλησε κανείς από τον ΠΑΟΚ. Τον ήξεραν τον παίκτη αλλά δεν ξέρω αν ενδιαφέρθηκαν στην ουσία. Είναι καθαρό εξάρι με πολλά τρεξίματα και ήταν αυτό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ».

Πόσα χρήματα κόστισε στη Μαλάτιασπορ ο Γιουσούφ: «Κόστισε 1900 ευρώ τον μήνα. Έφερα δυο παίκτες από το Μπουρούντι και δυο από την Γκάνα εκεί. Η αφρικανική αγορά είναι πολύ δύσκολη. Τον Γιουσούφ τον είχα προτείνει και σε ελληνικές ομάδες αλλά δεν παίρνουν ρίσκο. Οι Τούρκοι είναι πιο ευέλικτοι με τους ξένους και μπορούν να πάρουν περισσότερους, Είχαν φτάσει μέχρι και 14 ξένους».

Ψάχνουν οι ελληνικές ομάδες Αφρικανους ποδοσφαιριστές: «Μετά από αυτή τη μεταγραφή με πήραν τηλέφωνο αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Όταν ο Βρύζας ήταν στη Βέροια πήγαμε μαζί στη Γκάνα και είδαμε τον Ντάουντα Μοχάμεντ. Όμως αποχώρησε από τη Βέροια και στη συνέχεια το παιδί πήγε στην Άντερλεχτ όπου παίζει μέχρι τώρα».

Για τον Μπάμπα Ραχμάν: «Το παιδί το ξέρω, είναι από πάρα πολύ γνωστή ακαδημία στη Γκάνα και βγάζει πολλούς παίκτες που έρχονται στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Αν είναι καλά στην υγεία του θα κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.