Ιγνατάκης: «Οριακά στην προετοιμασία ΠΑΟΚ και Άρης- Διαφορετική επιβάρυνση λόγω Μουντιάλ»

Metrosport Team12 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής τερματοφυλάκων, Αρίων Ιγνατάκης αναλύοντας τους λόγους που οι ελληνικές ομάδες δεν προλαβαίνουν να ετοιμαστούν επαρκώς για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.


Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν οι ελληνικές ομάδες αργούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους: 

«Το πρωτάθλημά μας ξεκινάει πιο αργά συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άρα θα είμαστε πιο πίσω όσον αφορά τη φυσική κατάσταση».

Πόσος καιρός χρειάζεται για να είναι επαρκώς προετοιμασμένη μια ομάδα:

«Χρειάζεται τουλάχιστον 6 εβδομάδες  για να μπει μια ομάδα στους αγώνες. Άρης και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν περίπου μέσα Ιουνίου, οπότε χρονικά θεωρώ ότι είμαστε οριακά. Βέβαια παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει ένας σταθερός κορμός πάνω από ένα χρόνο. Κάτι το οποίο δεν υπάρχει στην χώρα μας. Να υπάρχει μια συνοχή, για να μπορούν οι παίκτες να συνεννοούνται καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Για το αν το Μουντιάλ διαφοροποιεί την προετοιμασία σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν:

«Διαφοροποιεί τα πλάνα των γυμναστών, σίγουρα η προετοιμασία θα έχει διαφορετική επιβάρυνση και ένταση. Όταν θα διεξάγεται το Μουντιάλ θα γίνει μια δεύτερη προετοιμασία. Βέβαια παίζει ρόλο και ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, καθώς και ψυχολογικοί παράγοντες».

Για τον Άρη και τις υποδομές τους:

«Μιλώντας από την εμπειρία που είχα στην Κ19 υπάρχουν  ταλέντα που έχουν να δώσουν πάρα πολλά, το λέω με μεγάλη σιγουριά. Η μετάβαση από τις ηλικίες αυτές στον επαγγελματισμό όμως είναι λίγο δύσκολη. Κάτι χάνεται στο ενδιάμεσο από τις Κ19 μέχρι την πρώτη ομάδα. Ωστόσο, τα παιδιά που ήταν στην προετοιμασία φέτος μακάρι να μείνουν στην πρώτη ομάδα γιατί το αξίζουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.