«Ηγέτης με σιδηρά πειθαρχία και πάθος ο Σβαμπ»

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ

Από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ και ενσωματώθηκε στο ρόστερ της ομάδας, ο Στέφαν Σβαμπ έδειξε τα πρώτα του ξεχωριστά στοιχεία.

Είναι ομολογουμένως άξιο αναφοράς και για αυτό το λόγο, προτάσσουμε το σημερινό θέμα στη Metrosport, πως ο Σβαμπ είναι ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου. Νοιάζεται για τους συμπαίκτες του, συμμετέχει ενεργά στα αποδυτήρια, μιλά συνεχώς, θέλει να πετύχει πολλά. Το κυριότερο είναι πως δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια εκτός γηπέδου, αλλά οι πράξεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ηγέτης με σιδηρά πειθαρχία και πάθος, στοιχεία βγάζει στο γήπεδο.

Για τον Σβαμπ, είναι καταλυτική η αναφορά του Τόμας Μουργκ. Στη αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Metrosport ο Μουργκ, είπε πως ο Σβαμπ ήταν συνεχώς δίπλα του, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα. Και το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξε για τον Μουργκ (με τον οποίο είναι «κολλητοί»), το δείχνει και με τους άλλους παίκτες.

Οι δηλώσεις του Μουργκ για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του, είναι ενδεικτικές και τις μεταφέρουμε αυτούσιες. Μάλιστα ο Μουργκ ρωτήθηκε σχετικά από τη Metrosport και τους Γιώργο Καστάνη και Κώστα Πετρωτό:

- Μίλησέ μας για τον Στέφαν Σβαμπ που τον γνωρίζεις καλά. Παρότι είναι λίγους μήνες στην ομάδα του ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι άκρως κομβικός.

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Στέφαν στον ΠΑΟΚ, είχε πολύ καλή θέση στην ομάδα. Είναι στην ομάδα από τις αρχές Αυγούστου, περισσότερους από τρείς μήνες, ήρθε πριν από εμένα και είδα αυτό που ήξερα και από την Ραπίντ. Είναι αρχηγός, θέλει να μιλάει σε όλους τους συμπαίκτες του, να τους βοηθά, αν κάνεις κάτι καλό θα σου στο ανταποδώσει. Πάντα όταν χρειάζομαι κάτι, μου δίνει στήριξη. Για την ομάδα λειτουργεί ως αρχηγός, παρότι δεν έχει ακόμη πάρει το περιβραχιόνιο εδώ. Αυτό είναι το στυλ του. Επίσης παίζει πολύ καλά, κάνει ασίστ, τελευταία σημειώνει γκολ, ενώ θέλει πάντα να μιλά πολύ στο γήπεδο. Το κάνει όπως και στην Ραπίντ, είναι πολύ καλός παίκτης και προσωπικότητα».

Πιστεύεις ότι είστε κοντά στο να κληθείτε μαζί στην Εθνική; Τελευταία ήσασταν σε μία δεύτερη λίστα υπό κλήση διεθνών...

«Θέλουμε να πάμε στην Εθνική, μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι υπάρχει και το Euro. Θέλουμε να το κάνουμε, αλλά πρώτα έχει σημασία να κάνουμε δυνατά ματς με τον ΠΑΟΚ να παίζουμε εμείς καλά, να σημειώνουμε γκολ και ασίστ και μετά να μας επιλέξει ο κόουτς. Δεν ξέρω αν μέσω του ΠΑΟΚ πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητές μας, γιατί και η Ραπίντ παίζει στο Γιουρόπα και δεν ξέρω πώς ο κόουτς της εθνικής μας αξιολογεί. Επαναλαμβάνω, είναι σημαντικό για μένα και τον Στέφαν να πετυχαίνουμε γκολ και ασίστ και έτσι ίσως κληθούμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.