Ιδιο σκηνικό με το ΟΑΚΑ, άλλος ΠΑΟΚ στο δεύτερο

Γιώργος Καστάνης23 Οκτωβρίου 2020

Απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ με το «καλημέρα» στους ομίλους απέναντι σε μία ομάδα που ήταν υποδυέστερη ποιοτικά (όσον αφορά τους παίκτες της) αλλά καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την ανούσια υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις προς την αντίπαλη εστία και η μοναδική καλή – αξιόλογη στιγμή ήταν με τον Τσόλακ που δεν μπόρεσε πολύ νωρίς να αξιοποιήσει την σέντρα του Γιαννούλη. Η ψυχρολουσία ήρθε στο 16΄ με το γκολ του Μποατέκ, ο Δικέφαλος προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας δεν ήταν ο κατάλληλος.  

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε έναν άλλο ΠΑΟΚ, εμφανώς καλύτερο. Με την είσοδο του Ντόουγκλας αντί του Εσίτι, η ομάδα απέκτησε υπεροχή στην μεσαία γραμμή με περισσότερες επιθετικές προωθήσεις. Και αργότερα με την παρουσία του Μπίσεσβαρ, η ομάδα έγινε ακόμη πιο επιθετική. Αυτός ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε μεν με τον Μουργκ, έχασε ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως και εξαιτίας του Φαμπιάνο, του γκολκίπερ της Ομόνοιας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Αυτό το 1-1 ασφαλώς και δεν είναι το ιδανικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ με την έναρξη των υποχρεώσεων στους ομίλους. 

Είδαμε ουσιαστικά, στο χθεσινό παιχνίδι, μία επανάληψη του αγώνα του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, έκλεισε την ΑΕΚ στα καρέ της, δέχθηκε γκολ και ύστερα πίεζε για να το ανατρέψει. Χθες οι διορθωτικές κινήσεις από τον Αμπέλ Φερέιρα, έγιναν νωρίτερα χρονικά σε σύγκριση με τον αγώνα πρωταθλήματος, δημιουργήθηκαν τελικές προσπάθειες για γκολ, όμως δεν ήρθε η ανατροπή του αποτελέσματος. Αυτό που ασφαλώς αποτελεί σημείο προβληματισμού, είναι το γεγονός πως όταν ο ΠΑΟΚ επιτίθεται απέναντι σε μία ομάδα που αμύνεται, πρέπει να έχει περισσότερες επιλογές στην επίθεση. 

Όχι μόνο με σέντρες από τα πλάγια, αλλά με κινήσεις κάθετα, στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Παρά την απώλεια της νίκης, έστω και σε πρακτικό επίπεδο, αυτός ο βαθμός, μπορεί να θεωρηθεί σημαντικός. Για να μπορέσει όμως ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα πρέπει να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, έγκαιρα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, εναπόκειται στον Αμπέλ Φερέιρα να αποφασίσει, πως θα αξιοποιήσει τους παίκτες που βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, για να κερδίζει η ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.