Ιδιο παιχνίδι, διαφορετικός Αρης!

Γιώργος Στράντζαλης05 Φεβρουαρίου 2021

 Κάνοντας επίδειξη δύναμης και χωρίς να δώσει δικαίωμα στον Αστέρα να πιστέψει ότι μπορεί να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, ο Άρης πέρασε αέρας στους ‘’8’’ του Κυπέλλου. Η εικόνα του χθεσινού αγώνα ήταν παρόμοια με αυτή του περασμένου Σαββάτου.

 Ο Άρης είχε κυριαρχικό ρόλο, απέναντι στον άχρωμο Αστέρα, με τη διαφορά ότι: α) η κυριαρχία του είχε περισσότερη διάρκεια, β) ηταν πιο σοβαρός (κυρίως) στο ανασταλτικό κομμάτι, αποφεύγοντας τα φθηνά και σοβαρά λάθη που του στοίχισαν βαθμούς στον αγώνα του Πρωταθλήματος. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παρουσία του Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας, με τον Έλληνα αρχηγό να καθαρίζει στο ψηλό παιχνίδι όλες τις μεγάλες μπάλες των αντιπάλων που είχαν στόχο τον Μπαράλες. Και γ) επιθετικά η ομάδα ήταν το ίδιο καλή και δραστήρια, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που βρήκε και στα δύο ημίχρονα. Σημαντική επίσης διαφορά, που έπαιξε τον ρόλο της στην έκβαση του χθεσινού παιχνιδιού, είναι ότι ο Άρης αυτή τη φορά εγκλώβισε στο κέντρο τον Αστέρα, δεν του επέτρεψε να πάρει κατοχή μπάλας και να κάνει παιχνίδι μεσοεπιθετικά. 

Κάτι που δεν έκανε στο β΄ ημίχρονο στον αγώνα του Σαββάτου. Η εικόνα των 180 λεπτών σε διάστημα πέντε ημερών με αντίπαλο τον Αστέρα είναι ενδεικτική ότι το...πάθημα του Πρωταθλήματος έγινε μάθημα για τον Άρη. Ο Αστέρας Τρίπολης λειτούργησε με ανασφάλεια, ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα -όπως και στο Πρωτάθλημα - γενικώς δεν εμφανίστηκε απειλητικός και δεν μπορούσε να διεκδικήσει το παραμικρό από το χθεσινό παιχνίδι. Ειδικά από τη στιγμή που ο Άρης δεν του έκανε τα...δώρα του Πρωταθλήματος.

 Ο Αρης κρατάει την πρόκριση, όπως επίσης και 1) Την παρουσία του Μάνου. Γκολ εξιλέωσης για τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος επέδειξε ψυχραιμία… εκτελεστή στο τελείωμα της φάσης για το 1-0 και έβγαλε την ασίστ στον Ματέο. 2) Το γκολ ψυχολογίας από τον Ματέο Γκαρσία, με τον Αργεντινό να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, έδωσε σημαντικές βοήθειες και χθες τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά με τις επιστροφές του. 3) Τις απαραίτητες ανάσες που έδωσε ο Μάντζιος σε παίκτες-κλειδιά (βλ. Γκάμα) δίχως να επηρεαστεί η συνολική εικόνα της ομάδας του. Σημειωτέον, η χθεσινή νίκη ήταν η πρώτη του Μάντζιο επί του Αστέρα στην Τρίπολη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.