Ιδιες συνήθειες, «φουλ» μηχανές στον Άρη εν όψει ΠΑΟΚ

Γιώργος Στράντζαλης10 Δεκεμβρίου 2020

Το ντέρμπι είναι ντέρμπι και ο βηματισμός... βηματισμός. Η ρουτίνα των “κιτρινόμαυρων” παραμένει ίδια, όπως και πριν από κάθε άλλο παιχνίδι Πρωταθλήματος. Γεγονός, που μόνο θετική διάσταση έχει, καθώς η ένταση και οι ρυθμοί δεν αυξομειώνονται αναλόγως του ονόματος του αντιπάλου, αλλά μένουν σταθεροί.

Ενταση, δυνατοί ρυθμοί και διάβασμα του αντιπάλου σαν να πρόκειται για απλό παιχνίδι. Ο Ακης Μάντζιος κρατά το ίδιο προφίλ, έστω κι αν ακολουθεί αναμέτρηση με ειδικοί βάρος, έστω κι αν η δυναμικότητα του ΠΑΟΚ είναι διαφορετική σε σχέση με προηγούμενες ομάδες, που αντιμετώπισαν οι “κιτρινόμαυροι”. Ο έλληνας τεχνικός δεν... γκαζώνει τους ποδοσφαιριστές του, επειδή πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι με τον “δικέφαλο”, αντιθέτως ακολουθεί σταθερά την ίδια γραμμή, χωρίς να διακρίνει αντιπάλους.

Απαιτεί, δηλαδή, ούτως ή άλλως το μάξιμουμ από κάθε μονάδα ξεχωριστά κι αυτό είναι ένα από τα... μυστικά της φετινής πορείας. Ο Αρης ούτε διαλέγει, ούτε διακρίνει αντιπάλους, ανάλογα με το όνομα ή την αγωνιστική τους δυναμική. Καθημερινά στο “Δασυγένειο” πέφτουν... κορμιά, όπως συμβαίνει από την αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Σάκιτς και οι επιλογές στον άξονα

Η παρουσία ή μη του Εμάνουελ Σάκιτς στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ καθορίζει -εν πολλοίς- τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας στη μεσαία γραμμή, αλλά και τα μετόπισθεν. 

Σήμερα, θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, το κατά πόσο ο Αυστριακός μπακ δώσει το “παρών” στο ντέρμπι, καθώς θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε φουλ ένταση. Αν, τελικά, τα καταφέρει και ξεκινήσει στην 11άδα, τότε θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στο αριστερό θα βρεθεί ο Σούντγκρεν. 

Στον άξονα, σίγουρος θεωρείται ο Ματίγια, ο οποίος θα έχει παρτενέρ έναν εκ των Τζέγκο, Σάσα ή Κάτσε. Αν ο Αυστραλός κριθεί απόλυτα έτοιμος, τότε θα επιστρέψει στους βασικούς, αλλιώς θα τον αντικαταστήσει ο βραζιλιάνος χαφ.

Αν ο Σάκιτς μείνει εκτός, τότε στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Σάσα και στον άξονα, πλην του Ματίγια, θα διεκδικήσουν θέση οι Τζέγκο και Κάτσε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.