Ιδανικός αυτόχειρας ο Αρης, έχασε με 2-1 από τον Αστέρα

Πέτρος Χαριζακλής30 Ιανουαρίου 2021

Ο Αρης έψαχνε να χτίσει ένα σερί μετά τις δύο διαδοχικές νίκες του επί Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ αλλά δεν τα κατάφερε στην Τρίπολη. Η ομάδα του Μάντζιου έχασε το τρίποντο μέσα από τα χέρια του καθώς βρέθηκε να προηγείται από το 28ο λεπτό, ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος αλλά μετά το 60’ «κοιμήθηκε» και ο Αστέρας πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (66’ και 70’) πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή του αγώνα. Σημαντική συνεισφορά του Ράσταβατς που έκανε τρεις αλλαγές στο 59’ και έκτοτε ο Αστέρας έδειξε άλλη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ντεμπούτο για τον Κώστα Μήτρογλου που μπήκε ως αλλαγή στο 82ο λεπτό αλλά δεν πρόλαβε να βοηθήσει την ομάδα του.

Κυρίαρχος ο Αρης στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης ήταν κυρίαρχος με τέσσερις ευκαιρίες και δίκαια προηγήθηκε στο σκορ. Στο 12ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μάνος έκλεψε την μπάλα από δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του απέκρουσε ο Τσιφτσής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ματέο Γκαρσία μπήκε με ωραία ντρίμπλα στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το αριστερό σουτ αλλά ο Καστάνιο με το κεφάλι μπλόκαρε το σουτ.

Στο 24ο λεπτό τρίτη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Γκάμα έκανε ωραία κούρσα, έδωσε όμορφα στον Σάσα ο οποίος έκανε το σουτ που κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Μάνου. Ο Σάσα έδωσε καταπληκτικά στον Μπερτόγλιο από αριστερά, εκείνος στον Μάνο που με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα. 


Στο 35’ είχαμε κι άλλη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Μπερτόγλιο έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 41’. Η εκτέλεση φάουλ από τον Άλβαρες, η μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 46ο λεπτό ήρθε η δεύτερη ευκαιρία του Αστέρα. Σέντρα από τα δεξιά, ο Σίτο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη.

«Ξύπνησε» μετά το 60’ ο Αστέρας, δεν απείλησε ο Αρης

Στο 51ο λεπτό η πρώτη υποψία ευκαιρίας του Αρη στο δεύτερο μέρος όταν στη σέντρα του Ιωάννου, από το σώμα του Άλβαρες και την πίεση του Γκαρσία, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Ράσταβατς στο 59’ έκανε τριπλή αλλαγή και ο Αστέρας έδειξε να ξυπνάει. Στο 66’ ο Φερνάντεθ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Κρέσπι με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. 


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας έκανε την ολική ανατροπή. Ο Κώτσιρας κάνει την κούρσα, δίνει στον Κρέσπι που κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο επερχόμενος Ριέρα με πλασέ ανατρέπει το σκορ σε 2-1.

Στο 76’ ο Αρης διαμαρτύρεται για πέναλτι, όταν ο Μάνος δέχθηκε μαρκάρισμα στην περιοχή του Αστέρα όμως ο Φωτιάς έδειξε «παίζετε». Η τελευταία και μοναδική καλή ευκαιρία του Αρη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 91ο λεπτό, όταν το σουτ του Σίλβα από δύσκολο σημείο, έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιφτσής.

Αστέρας (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κότσιρας, Αλβάρεζ, Καστάνιο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Καπίγια (59’ Ιγκλέσιας), Φερνάντεθ (81’ Μπελόκ), Σίτο (59’ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (93’ Τιλίκα), Τζίμας (59’ Ριέρα).

Αρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74΄Σούντγκρεν), Τζέγκο (82’ Κάτσε), Σάσα (74΄Σίλβα), Γκάμα, Γκαρσία, Μπερτόγλιο (64’ Ματίγια), Μάνος (82’ Μήτρογλου).


ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τέλος αγώνα. Ο Αρης έχασε με 2-1 από τον Αστέρα.

93' Αλλαγή για τον Αστέρα: Τιλίκα στη θέση του Κρέσπι.

91' Σουτ του Σίλβα από δύσκολο σημείο, δεν διώχνει σε κόρνερ ο Τσιφτσής.

Τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων

Κίτρινη στον Μπελόκ

82' Αλλαγές για τον Αρη: Μήτρογλου στη θέση του Μάνου, Κάτσε στη θέση του Τζέγκο.

81΄Αλλαγή για τον Αστέρα: Μπελόκ στη θέση του Φερνάντεθ.

76' Ο Μάνος δέχθηκε μαρκάρισμα στην περιοχή του Αστέρα όμως ο Φωτιάς έδειξε «παίζετε».

74΄Δύο αλλαγές για τον Αρη: Σούντγκρεν στη θέση του Ιωάννου, Σίλβα στη θέση του Σάσα.

70' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα. Ο Κώτσιρας κάνει την κούρσα, δίνει στον Κρέσπι που κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο επερχόμενος Ριέρα με πλασέ ανατρέπει το σκορ σε 2-1.

66' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα. Ο Φερνάντεθ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Κρέσπι με πλασέ στην κίνηση ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους.

Κίτρινη κάρτα στον Μπεναλουάν

64' Αλλαγή για τον Αρη: Ματίγια στη θέση του Μπερτόγλιο.

59' Αλλαγές για τον Αστέρα: Ιγκλέσιας αντί Καπίγια, Αλί Μπαμπά αντί Σίτο και Ριέρα στη θέση του Τζίμα.

51' Σέντρα του Ιωάννου, από το σώμα του Άλβαρες και την πίεση του Γκαρσία, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Εναρξη δευτέρου μέρους

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46' Eυκαιρία για τον Αστέρα. Σέντρα από τα δεξιά, ο Σίτο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη.

41' Εκτέλεση φάουλ από τον Άλβαρες, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

39' Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου για μαρκάρισμα στον Κρέσπι.

35΄Κι άλλη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Μπερτόγλιο έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε.

28' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ για τον Αρη. Ο Σάσα έδωσε καταπληκτικά στον Μπερτόγλιο από αριστερά, εκείνος στον Μάνο που με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

26' Σουτ του Ροζ όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

24' Τρίτη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Γκάμα έκανε ωραία κούρσα, έδωσε όμορφα στον Σάσα ο οποίος έκανε το σουτ που κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή.

17' Δεύτερη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Ματέο Γκαρσία μπήκε με ωραία ντρίμπλα στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το αριστερό σουτ αλλά ο Καστάνιο με το κεφάλι μπλόκαρε το σουτ.

12' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη. Ο Μάνος έκλεψε την μπάλα από δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του απέκρουσε ο Τσιφτσής.

10' Δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση μέχρι στιγμής.

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι

PRE-GAME

Ο Αρης βρίσκεται στο +2 από την ΑΕΚ και στο +3 από τον ΠΑΟΚ και θέλει να κρατήσει αυτή τη διαφορά από τους διώκτες του.

Διαιτητής: Φωτιάς, VAR: Τζοβάρας

Αστέρας (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κότσιρας, Αλβάρεζ, Καστάνο, Σουάρεζ, Βαλιέντε, Καπίγια, Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι, Τζίμας.

Αρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Γκαρσία, Μπερτόγλιο, Μάνος.

Ο Ακης Μάντζιος όπως αναμενόταν παρέταξε την ενδεκάδα με Μάνο στην κορυφή.

Ο Άρης συνεχίζει τον αγωνιστικό του Γολγοθά με τα συνεχή παιχνίδια, με την σημερινή (30/1) εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ακης Μάντζιος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μαντσίνι και ο Μάνος αναμένεται να επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης, ενώ για πρώτη φορά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος δεν αποκλείεται, κάποια στιγμή στο ματς, να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.