Iδανικό τάιμινγκ για την ΑΕΛ, η ώρα του Μητρο-γκολ

Χάρης Δημαράς13 Μαρτίου 2021

Η Λάρισα πέτυχε μεγάλο διπλό στο «Γεντί Κουλέ», ηττήθηκε από τη Λαμία μεσοβδόμαδα αλλά θα το παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή μέσω των πλέι-άουτ. Πετυχαίνει ίσως στο καλύτερο δυνατό τάιμινγκ τον Ολυμπιακό. Μετά την εντός έδρας ήττα του από την Αρσεναλ και εν όψει της ρεβάνς, χωρίς Σεμέδο και πιθανότατα χωρίς Μπα στην άμυνα. Από τους «βυσσινί» απουσιάζουν οι Ζίζιτς, Ηλιάδης και Μιλοσάβλιεβιτς. Στα πέντε τελευταία εκτός έδρας δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός και το θεωρώ πιθανό και πάλι.

Κάκιστη εμφάνιση για τον Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ, αποχώρηση του Κασναφέρη και προβληματισμός. Ευκαιρία εξιλέωσης απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος κέρδισε το ματς που ήθελε με τον Βόλο και θα είναι ευχαριστημένος με τον πόντο. Πολύ σημαντική η απουσία του Αριγίμπι, εκτός και ο Μεδίνα. Ενδιαφέρον το G/G στο 2.10, δεν πιστεύω ούτε εδώ να κάνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη ο Παναιτωλικός, παρά το ντεφορμάρισμα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Για 1-1 πιο πιθανό το βλέπω.

Για δέκατο παιχνίδι έμεινε μακριά από τις νίκες ο ΟΦΗ. Η άμυνά του δε βλέπεται! Bέβαια, ο Νιόπλιας ίσως σουλουπώσει τα πράγματα αμυντικά, αλλά δε νομίζω πως απέναντι στον Άρη προλαβαίνει να πετύχει κάτι διαφορετικό από μια αξιοπρεπή ήττα. Οι κιτρινόμαυροι δεν θα έχουν τους Ματέο, Ματίγια και Κάτσε, από τους Κρητικούς εκτός είναι οι Σολίς, Λυμπεράκης, Γιάννου, Ναμπί, Σελίμοβιτς, Τσιλιανίδης, Βαζ, καλές επιστροφές οι Νέιρα, Σακόρ και Βούρος. Θετικότατη η παράδοση για τους γηπεδούχους. Ο Μητρο-γκολ ξεκινάει και ψάχνει δίχτυα.

Διευρύνθηκε το αήττητο σερί του Αστέρα, που δεν έχασε ούτε στο Περιστέρι. Απέναντι στον πολύ ανεβασμένο ψυχολογικά ΠΑΣ Γιάννινα έχει δύο σημαντικές απουσίες. Αυτή του μπόμπερ Μπαράλες, αλλά και του χαφ Ιγκλέσιας. Oι Ηπειρώτες νομίζω επίσης πως πρώτο τους μέλημα θα είναι να μη χάσουν. Εξαιρετικά αμφίβολος ο φορ Κριζμάν, εκτός οι Κάστρο, Σιόντης και Οικονομόπουλος. Δείχνει καλό Χ.

Φάρμακο για την ΑΕΚ η νίκη επί του Απόλλωνα, όμως και πάλι δεν αποτελεί κριτήριο. Σαφώς πιο δύσκολο το ματς στο Βόλο, όπου έχασε προ 10μέρου για το Κύπελλο. ΟΚ για τους κιτρινόμαυρους οι Ολιβέιρα, Μιτάι, επέστρεψε και ο Μπακάκης. Εκτός παραμένουν οι Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος, Σιμόες και Τάνκοβιτς, απουσιάζει και ο Λόπες. Από πλευράς Θεσσαλών εκτός ο Φεράρι. Θεωρώ πιθανό το G/G.

Κακό το κλίμα τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον ΠΑΟΚ, μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Προβλήματα προέκυψαν στους πράσινους, καθώς την Παρασκευή δεν προπονήθηκαν οι Διούδης, Αλεξανδρόπουλος, οι Βέλεθ και Καμπετσής έχουν γαστρεντερίτιδα, αμφίβολος και ο Σένκεφελντ. Από τον ΠΑΟΚ ίσως λείψει ο Καγκάβα. Το G/G έχει πολλές πιθανότητες καθώς κανείς δεν… πρέπει να χάσει.

Η Λαμία νίκησε την ΑΕΛ και με μια νίκη ακόμη θα κάνει πολύ σημαντικό βήμα παραμονής εν όψει πλέι-άουτ. Απουσίες δεν έχει, εν αντιθέσει με τον Ατρόμητο από τον οποίο απουσιάζουν οι Τομάσεβιτς, Νάτσος, Σάλομον, Θεοδωράκης. Ο Παντελίδης δεν έχει ακόμη νίκη στον πάγκο των Περιστεριωτών. Δε βλέπω να το κάνει ούτε τώρα.

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΑΕΛ G/G - ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ G/G

ΤΡΕΙΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Χ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Χ – ΛΑΜΙΑ Χ

ANYTIME ΣΚΟΡΕΡ

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ – ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ – ΔΟΥΒΙΚΑΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

ΑΡΗΣ – ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.