«Ιδανική» λύση ο διπλός τελικός

Δημήτρης Μπούζας20 Απριλίου 2023

Από τη στιγμή που οι αρμοδίως και κατά νόμο υπεύθυνοι δηλώνουν χωρίς να ντρέπονται ότι δεν είναι σε θέση να διοργανώσουν και να διασφαλίσουν ένα τελικό (ή αν θέλετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα), για να αποφευχθεί το ντροπιαστικό «κεκλεισμένων των θυρών», μία είναι η λύση.

Το «κρυφτούλι» των ανευθυνοϋπεύθυνων μάλλον έκλεισε τον κύκλο του. Όπως το ίδιο έγινε και με τις πολυδιαφημισμένες ονειρώξεις τους για διαπλανητικές επιδείξεις που θα έγραφαν - κατά την άποψη τους – ιστορία. Θεσμικά πρόσωπα και Πολιτεία, με την δεύτερη να εκπροσωπείται από έναν ανεκδιήγητο Υφυπουργό Αθλητισμού, σήκωσαν ψηλά τα χέρια, αποδεικνύοντας και δηλώνοντας παντελή ανικανότητα, ασχετοσύνη και σε μερικές των περιπτώσεων στρεψόβουλη και υποκριτική συμπεριφορά (βλέπε Αυγενάκης). 

Η Ομοσπονδία εγκλωβισμένη σε λύσεις (μάλλον φαντασιώσεις) ανέφικτες, αυτή τη στιγμή στέκεται σχεδόν τρομοκρατημένη μπροστά στο ενδεχόμενο να φιλήσει το χέρι του Μπέου, ώστε να προβεί ο τελευταίος σε κάποιες παραχωρήσεις, προκειμένου ο τελικός, μια σπουδαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, να μην εξελιχθεί σε μία οπερέτα, κεκλεισμένων μάλιστα των θυρών. Ενδιάμεσα όπως άλλωστε θα το έχετε πληροφορηθεί, είχαμε σπαραξικάρδιο επιπρόσθετα επεισόδιο, στο σίριαλ στο οποίο αποτυπώθηκαν ανάγλυφα όλες οι αδέξιες και υποκριτικές συμπεριφορές των συνενόχων του αδιεξόδου. Αναφερόμαστε στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν διαψεύστηκαν στην διάρκεια της επαφής των εκπροσώπων της ΕΠΟ, με τους αντίστοιχους του ΟΑΚΑ. 

Στην οποία αποκαλύφθηκε ο ρόλος ιδιαίτερα του Αυγενάκη. Στα σκαλοπάτια λοιπόν του Δημαρχείο του Βόλου αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «ζητά ακρόαση» και κατανόηση από τον Αχιλλέα Μπέο, για να «μερεμετίσουν» τον φετινό τελικό του κυπέλλου της χώρας. Την ίδια στιγμή που έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα ενός διπλού τελικού από κάποιους που βλέπουν ασφαλώς πιο καθαρά, από τους βραχυκυκλωμένους που οδήγησαν τις εξελίξεις σε αυτό το κατάντημα. Εκφράζοντας την προσωπική μας άποψη θεωρούμε πολύ καλή (ακόμη και ιδανική και δίκαιη) μια τέτοια λύση. Την προτιμούμε και πιστεύουμε πως το ίδιο θα συμβαίνει και με τους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και με την κοινή γνώμη. Πιστεύω πως αυτή η λύση συμφέρει και τις δύο ομάδες από κάθε άποψη. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ας τολμήσουν.

ΥΓ1: Τα όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή, ασφαλώς και αποτελούν αποκλειστικό θέμα της κυανόλευκης οικογένειας. Αυτή θα αποφασίσει. Οι εξελίξεις ωστόσο έδωσαν την ευκαιρία στους ακροατές συγκεκριμένων ραδιοφωνικών εκπομπών, να αντιληφθούν ποια είναι τα κριτήρια για ορισμένους παραγωγούς, που τους οδηγούν να καταλήξουν σε απόψεις που αφορούν ιδιαίτερα τα πρόσωπα τα οποία υποτίθεται ότι θα αναλάβουν την προσπάθεια της κυανόλευκης ανασύνταξης. Μερικοί παραγωγοί τοποθετήθηκαν άψογα. Δεν ήταν λίγοι όμως και εκείνοι που άλλα υποστήριζαν διαχρονικά και με μεγάλο πάθος και άλλα σήμερα. Επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι προσαρμόζονται με μεγάλη ευκολία όπως οι χαμαιλέοντες σε όλες τις καταστάσεις. Οι δημόσιες σχέσεις πάνω από όλα.

ΥΓ2: Πόσο δύσκολο είναι να μην απομακρυνθούν κάποιοι από συνήθειες που τους έγιναν συμπλέγματα. Το να θέλεις έναν ΠΑΟΚ πανίσχυρο με παίκτες υψηλού επιπέδου, θεωρείται για αυτούς περίεργο και ακατανόητο. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο. Προφανώς να βολεύονται, αγωνιζόμενοι να διατηρηθούν στις θέσεις τους οι δευτεροκλασάτοι, αρκεί να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Νομίζουμε ότι είναι πολύ εύκολο να τις εντοπίσετε. Τίποτε παραπάνω.

ΥΓ3: Ανατρέπονται τα πάντα σχετικά με τα παραμύθια που πήγαν να πλασάρουν ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος για τον Πολωνό διαιτητή. Ηχητικό ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι ο Πάβελ Ρατσκόβσκι ήταν μεθυσμένος (ακούγεται να απειλεί τους συνεπιβάτες του), κατά την διάρκεια ακόμη και της πτήσης. Και εξ αυτού του γεγονότος μάλιστα, αποκλείστηκε από το τιμ της διαιτησίας του χθεσινοβραδινού αγώνα Νάπολι – Μίλαν. Το παραμύθιασμα πάει σύννεφο. Οι αφελείς και οι χειραγωγούμενοι αναγνώστες και ακροατές φαίνεται πως περισσεύουν στον τόπο μας και ως εκ τούτου εύκολα μασάνε σανό και προπαγάνδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.