Ηχογραφημένα μηνύματα για τον Μαραντόνα θα ταξιδέψουν στο διάστημα!

Metrosport Team24 Ιουλίου 2022

Η αγάπη και ο θαυμασμός στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαραντόνα ξεπερνάει μέχρι και τα σύνορα της γης, με τους θαυμαστές του Αργεντινού να επιλέγουν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, ως φόρο τιμής στον Ντιεγκίτο.

«Σε αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε πάντα. Αυτή η νέα γενιά και όλες οι γενιές που έρχονται! Υπομονή Ντιέγκο!», αυτά είναι τα λόγια ενός φιλάθλου του Ενρίκε Τρινκάντο, τα οποία μέσω δορυφόρου θα ταξιδέψουν στο διάστημα, αφού πρώτα συμπιεστούν σε ένα σκληρό δίσκο.

Η ιδέα γεννήθηκε από την περιγραφή του Ουρουγουανού δημοσιογράφου, Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, στο δεύτερο γκολ του Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας (2-1), όταν πέρασε όλη την ομάδα των Άγγλων, στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986, στο Μεξικό, λέγοντας τότε: «Από ποιον πλανήτη είσαι;».

Σύμφωνα με τον Μαξιμιλιάνο Φερνάντο Γκάγιο, ένας από τους δημιουργούς του έργου «Cosmic kite», θα συγκεντρωθούν μηνύματα για τον Μαραντόνα από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια θα σταλούν στο διάστημα, ενώ μαζί με τα ηχογραφημένα βίντεο και μηνύματα θα σταλθεί και ένα ζευγάρι παπούτσια του Ντιεγκίτο. Βέβαια, η συλλογή των μηνυμάτων θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Η ημερομηνία και η τοποθεσία της εκτόξευσης του δορυφόρου δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Μάλιστα, υπάρχει ήδη ένα αεροπλάνο, με φωτογραφίες και αναμνηστικά του Αργεντινού, το οποίο θα προσγειωθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το χειμώνα του 2022.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.