Ηχηρό χαστούκι: Η Κέϊμπριτζ πέταξε εκτός FA CUP τη Νιούκαστλ

Πέτρος Χαριζακλής08 Ιανουαρίου 2022

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι μια γιορτή και το Κύπελλο Αγγλίας (FA CUP) είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, ειδικά στους πρώτους γύρους του. Η πιο πλούσια ομάδα στον κόσμο, η Νιούκαστλ, αποκλείστηκε στο 3ο γύρο του θεσμού από μια ομάδα που βρίσκεται δύο κατηγορίες πιο κάτω. Ο λόγος για τον Κέϊμπριτζ που αγωνίζεται στη League One και κέρδισε με 1-0 στο «Στ. Τζέιμς Παρκ» παίρνοντας την πρόκριση με ήρωα τον τερματοφύλακά της, Μίτοφ.

Οι «καρακάξες» είδαν τον Τρίπιερ να ντεμπουτάρει, λίγες ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του. Της πρώτης στην εποχή των νέων ιδιοκτητών. 


Η Νιούκαστλ ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ που έκανε το ματς της ζωής του. Ο Βούλγαρος κίπερ της Κέιμπριτζ, Μίτοφ, είχε 8 αποκρούσεις και κατέβασε ρολά.

Η ομάδα του άνοιξε το σκορ στο 57' μετά από λάθος συνεννόηση της άμυνας των γηπεδούχων και ο Αϊρονσάιντ με γυριστό σουτ «πάγωσε» το «Στ. Τζέιμς Παρκ».

Η πίεση από τις «καρακάξες» δεν απέδωσε καρπούς και ειδικά ο Σεν Μαξιμέν ήταν πολύ κακός στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Νιούκαστλ αποχώρησαν απογοητευμένοι ενώ αυτοί της Κέϊμπριτζ ξέσπασαν σε πανηγύρια μαζί με τους 5.000 φίλους τους που βρέθηκαν στην βορειοανατολική Αγγλία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.