Ιαβέρης για το τροχαίο στη Βουλή: «Η ευθύνη βαραίνει τον οδηγό του αυτοκινήτου, παραβίασε τον ΚΟΚ»

Metrosport Team21 Μαρτίου 2021

Για το δυστύχημα στη Βουλή που κόστισε τη ζωή σε ένα νέο παιδί μίλησε ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Αναστάσιος Μαρκουΐζος ή πιο γνωστός ως Ιαβέρης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο» τονίζοντας ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά του οδηγού που έστριψε αντικανονικά ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι πρέπει να απαγορευθεί η στροφή αυτή. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όποιον ενοχλεί η αλήθεια, ας πιει ξύδι. Με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός 23χρονου, που η οικογένεια του δεν θα τον ξαναδεί, πρέπει να νιώσει κάποιος πολίτης ότι όταν χάνεται ένα παιδί, χάνεις και το εγγόνι σου. Δεν είναι σαν τον κορωνοϊό.

 Έχει σκοτώσει 7.000 απώλειες υπερήλικων και περίπου 3.500 ατόμων των 30 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τη ζωή τους πριν γεννήσουν. Αν ρωτήσεις τον παππού του 23χρονου αν θα έδινε τη ζωή του για να ζήσει εκείνος, θα την έδινε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα από το να περπατήσεις πίσω από το φέρετρο του παιδιού σου. Είναι τραγικό λοιπόν αυτό. 

Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση με την οποία αναφέρθηκαν στο γεγονός οι ειδήσεις. Να σημειώσω ότι έτυχε της πρέπουσας αναπαραγωγής χωρίς σχόλια. Επικεντρωθήκαμε στο εγκληματικό λάθος του οδηγού  που έστριψε σε ενα σημείο που δεν επιτρέπεται να πας αριστερά εκτός αν υπάρχει τροχονόμος.

Ο οδηγός ταξί επιβράδυνε, υποθέτω, γιατί έχει περάσει εκατοντάδες φορές από το σημείο και έχει συναντήσει άλλες τόσες ανάλογη περίπτωση, δηλαδή να περνούν τα αυτοκίνητα αυτά μαζί με τους βουλευτές ή όχι. Αυτός το ήξερε και για αυτό τον άφησε να περάσει. Είναι λάθος όμως να τον αφήσει αν δεν δεις τι έρχεται από πίσω. Δεν θα του καταλογίσω την επιβράδυνση. Ο οδηγός πέρασε αλλά δεν είχε ανέβει η μπαριέρα. Αν είχε ανέβει και στο πεζοδρόμιο ίσως να είχε αποφευχθεί. Την ευθύνη της σύγκρουσης την έχει ο αστυνομικός. Είναι υπεύθυνος για ασυνειδησία και παράβαση του ΚΟΚ. Την ηθική ευθύνη την έχει η Βουλή. Δεν μπορεί να επιτραπεί αυτό το εγκληματικό. 

Αν δεν είχαν ασχοληθεί τα μέσα με αυτό το ατύχημα, δεν θα είχαμε ασχοληθεί με αυτή τη στροφή που γίνεται εκεί. Αν μπει ένα φανάρι θα ξεκλέψουν μια λωρίδα από τις δύο υπάρχουν στην άνοδο από το Σύνταγμα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Μια λωρίδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση που υπάρχει με αυτοκίνητα, τρόλεϊ, λεωφορεία. Δεν γίνεται. Πρέπει να αποφασίσουν με αφορμή το περιστατικό αυτό και για τους δύο γονείς, που έχουν μεγάλη ψυχή καθώς παρά τη δυστυχία τους έδωσαν  τα όργανα του για να σωθούν άλλες ζωές, να τελειώσει η κίνηση αυτή προς τα αριστερά. 

Πλέον, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, δηλαδή στα δικαστήρια. Η Βουλή θα πρέπει να βάλει σε συζήτησε τη γενοκτονία των νέων στους δρόμους καθώς μια οικογένεια τελειώνει όταν χάνει ένα παιδί. Στη μνήμη όλων αυτών και με την επιθυμία να μην γίνει κάτι τέτοιο ούτε κατά διάνοια να απαγορευθεί η είσοδος αυτή, η κίνηση αυτή. Υπάρχουν άλλες διαδρομές πιο ασφαλείς χωρίς κίνδυνο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.