Ιαβέρης για τροχαία: «Σκοτώνεις μέσα στις γειτονιές, με ταχύτητες 40 και 50- Έγκλημα να μην σταματάς στο πορτοκαλί»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Ιαβέρης, σχολιάζοντας την αλλαγή του νόμου που προβλέπει πως η πρόκληση ατυχήματος από υπερβολική ταχύτητα μετατρέπεται σε κακούργημα, γεγονός που συνεπάγεται 5 χρόνια κάθειρξη, με πιθανή την ποινή της φυλάκισης.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αποκάλυψε στον αέρα του Metropolis 95.5:
«Μέχρι τώρα που σκοτώναμε ανθρώπους, σκοτώναμε τον εαυτό μας και δεν γυρνούσαμε σπίτι το μεσημέρι, πρέπει να έχουμε έναν αστυνομικό μέσα σε κάθε αυτοκίνητο;

Συμφωνώ με την αυστηροποίηση των νόμων. Αυτό που σκοτώνει δεν είναι η υπερβολική ταχύτητα, αλλά η υπερβολική ηλιθιότητα. Γιατί δεν σκοτώνεις στην Εθνική οδό με 400 χιλιόμετρα. Σκοτώνεις μέσα στις πόλεις , με ταχύτητες 40 και 50, μέσα στις γειτονιές.

Σας θυμίζω ότι ο Μπόμπαν κατέρρευσε από τον αυχένα του μετά το χτύπημα στη μπασκέτα με μια ταχύτητα λίγο λιγότερη από 6 χιλιόμετρα την ώρα.


Το θέμα είναι ότι πρέπει να τα κατανοήσει κάποιος εύκολα. Σε μια πρόσφατη συνομιλία μου με μαθητές του Γεωπονικού, τους συμβούλευσα να πάνε σπίτι τους να πέσουν στην αγκαλιά της οικογένειας και να πούνε στους γονείς τους πόσο τους αγαπάνε. Για να ενεργοποιηθούν συναισθηματικά οι γονείς  και να αρχίσουν να προσέχουν.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο έγκλημα με πρόθεση ,καραμπινάτο, είναι να μην σταματάς σε πορτοκαλί. Είναι θλιβερό πως σε ηλικίες από 5 εως 29 ετών, η βασική αιτία θανάτου προέρχεται από τροχαίο.

Εγώ μια συμβουλή θέλω να δώσω στα νεαρά παιδιά και σε όλους εκεί έξω:
«Κάθε πρωί που φεύγετε ,σκεφτείτε πόσες αγκαλιές σας περιμένουν το απόγευμα στο σπίτι»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.