Ιατρίδης: «Τα Rafale μπορούν να εξουδετερώσουν στόχο στα παράλια της Τουρκίας από τη Σκύρο»

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο οποίος μίλησε αναφορικά με την εμφάνιση των rafale στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, με τον πτέραρχο της Ελληνικής Αεροπορίας και επίτιμο διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, να σημειώνει πως τα rafale έχουν τη δυνατότητα κατάρριψης στόχων από τα 150 χιλιόμετρα.

Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Εγώ θα πω αυτά που λένε οι Τούρκοι. Τα τρέμουνε. Έχουν τεράστιες δυνατότητες και να εντοπίσουν στόχους στα 200 χιλιόμετρα και να τους κλειδώσουν και να τους καταρρίψουν στα 150 χιλιόμετρα. Μπορεί να καταρρίψει στόχους στα παράλια της Τουρκίας από τη Σκύρο, είναι ο μοναδικός πύραυλος στον κόσμο. Είναι ένα φοβερό πλεονέκτημα, έχει ένα σύστημα αυτοπροστασίας που κλειδώνει τα ραντάρ, ένα άλλο σύστημα που μπορεί να προειδοποιήσει τα άλλα αεροσκάφη για πιθανούς κινδύνους. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τα rafale: «Είναι το κάτι άλλο, μας δίνει τεράστια πλεονεκτήματα. Όταν έχεις ένα αεροσκάφος που μπορεί να καταρρίψει στόχους από τα 150 χιλιόμετρα γιατί να μπεις σε μία αερομαχία; Ο στόχος έχει το σύστημα που βλέπει ότι τον έχει «κλειδώσει» αλλά δεν μπορεί να το αποφύγει, σχεδόν αδύνατο. Θα ήθελα πολύ να το πετάξω, όπως και ο κάθε αεροπόρος, οπότε κάθε παλιός - βετεράνος αεροπόρος θα ήθελε να το πετάξει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.