Ιάσονας Λαλαούνης: Ένοχος με... αναστολή ο οδηγός που παρέσυρε τον 23χρονο έξω από τη Βουλή

Metrosport Team26 Απριλίου 2024

Ένοχος με... αναστολή κρίθηκε ο οδηγός του οχήματος που επέβαινε η Ντούρα Μπακογιάννη, το οποίο παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο, τον Μάρτιο του 2021, έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με απόφαση του Ά Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο αστυνομικός – οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, λαμβάνοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Παράλληλα, δεν του χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, αλλά τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί εξηγώντας ότι συστηματικά παραβίαζε τον ΚΟΚ στρίβοντας αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλής. 

«Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου αλλά μια συνεχής παραβατική συμπεριφορά», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης πιστός στη γραμμή ότι δεν γνώριζε πως απαγορευόταν να στρίψει σε αυτό το σημείο, αφού ήταν συνήθης τακτική, παρά τη σήμανση που υπήρχε. 

«Λυπάμαι, έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω με την οικογένεια νωρίτερα. Δεν μας είχε αναφέρει κανένας πως απαγορεύεται. Δεν θα κάναμε παράβαση με τόσες κάμερες στο κέντρο της Αθήνας», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.