Άρης: Μούτο, ο Ιάπωνας killer για την επίθεση!

Γιώργος Στράντζαλης27 Ιουλίου 2021

Ακόμη μία μεταγραφή από το (πολύ) πάνω ράφι σχεδιάζει να ολοκληρώσει η διοίκηση του Αρη, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τον Γιοσινόρι Μούτο.

 Πρόκειται για τον Ιάπωνα επιθετικό που ανήκει στην Νιουκάστλ, η οποία ξόδεψε κοντά στα 11 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει αποκτήσει από τη Μάιντς. 

Στη Μπουντεσλίγκα ήταν που έφτιαξε το όνομά του στην Ευρώπη, με 23 γκολ και 10 ασίστ σε 66 συμμετοχές. 

Στην Αγγλία δεν τα πήγε τόσο καλά και ουδέποτε βρήκε θέση στο βασικό πλάνο της Νιουκάστλ. Ενα γκολ σε 25 αγώνες, αριθμοί που από τους Άγγλους κρίθηκαν ότι δεν συνάδουν με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, είδαν την επένδυσή τους να μην πιάνει τόπο, κι έτσι την περσινή σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Έιμπαρ.

 Στη ΛαΛίγκα είχε ένα γκολ σε 26 ματς και 2 γκολ στο Κύπελλο. Ενώ, μετράει 29 συμμετοχές και τρία γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Ιαπωνίας.

Με παραστάσεις από τα τρία μεγαλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης, στον Αρη εκτιμούν ότι στις ικανότητες του Μούτο μπορεί να βρεθεί ο παίκτης ο οποίος θα δώσει τη λύση στο μόνιμο πρόβλημα των τελευταίων ετών, στο σκοράρισμα. 

Ο 29χρονος συγκεντρώνει πολλά από εκείνα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι Κιτρινόμαυροι, είναι δηλαδή ο γρήγορος φορ, ομαδικός, αν χρειαστεί γυρίζει να βοηθήσει και ανασταλτικά, με ένστικτο και ικανότητα στην εκτέλεση και ταχύτητα στην πρώτη μπαλιά. 

Είναι ο επιθετικός, που εφόσον βρει την κατάλληλη επικοινωνία με τα εξτρέμ και τον τροφοδοτούν, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε… λίρα 100 και να δώσει (επιτέλους) τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρης.

 Οι Κιτρινόμαυροι διαθέτουν στα άκρα μεγάλη ποιότητα και έχουν πληθώρα επιλογών, απομένει να βρουν και τον κατάλληλο παίκτη στην επίθεση κάνοντας μια ουσιαστική προσθήκη στο ρόστερ. Με την πλευρά του Μούτο έχει ανοίξει ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την Αγγλία όπου γίνεται λόγος για πιθανή συμφωνία. 

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για τη διαφαινόμενη αποχώρησή του από την Νιουκάστλ η οποία ψάχνει τρόπους για περικοπές στον προϋπολογισμό και η αποχώρηση του Ιάπωνα (έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022) θα έδινε μια σημαντική οικονομική ανάσα στον σύλλογο.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.