Ιάκωβος Γιοσάκης: Σε ναό της Βαρυμπόμπης λειτουργεί ο καταδικασμένος αρχιμανδρίτης

Metrosport Team22 Ιανουαρίου 2023

Κυριακή πρωί στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στη Βαρυμπόμπη, οι πιστοί παρακολουθούν τη θεία λειτουργία με την δέουσα κατάνυξη, σε ένα σχεδόν γεμάτο ναό. Ο ιερέας που τελεί την λειτουργία είναι πολύ γνωστός σε κάποιους, που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, γνωστό στο πανελλήνιο πριν από το 2005 για τα έργα και τις ημέρες του.

Έργα και ημέρες που περιλαμβάνουν την εμπλοκή του σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας για τις οποίες αθωώθηκε και φυσικά στο περίφημο παραδικαστικό κύκλωμα στο οποίο συμμετείχε και για το οποίο καταδικάστηκε.

Ο άνθρωπος που για πολλούς κοιτούσε με το ένα μάτι ψηλά για να δει το Θεό και με το άλλο την εξουσία, κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο του 2019 από το Εφετείο και εισέπραξε δώδεκα χρόνια φυλακή (με αναστολή) για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Κι αν η ποινή από μόνη της φάνταζε ικανή για να μην ιερουργεί πλέον ο πανέξυπνος αρχιμανδρίτης, κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού μετά το Καματερό και τον ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου υπηρετούσε από το 2018, τοποθετήθηκε ακολούθως στην Βαρυμπόμπη.

Παρ' όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες και τις καταδίκες φαίνεται ότι δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία από την Εκκλησία για την απομάκρυνσή του. Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους ο μόνος που έχει τη δικαιοδοσία να τον παραπέμψει στα εκκλησιαστικά δικαστήρια και να τον θέσει σε παύση, είναι ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως όπου ανήκει το Καματερό Αθηναγόρας.

Ο Ιάκωβος Γιοσάκης ιερουργεί πλέον στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου της Βαρυπόμπης και η τοποθέτηση του εκεί δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι «αμαρτίες» του περιβόητου αρχιμανδρίτη έχουν πάρει άφεση. Αμφότεροι οι ενοριακοί ναοί υπάγονται στην Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως η οποία πήρε υπό τη σκέπη της τον Ιάκωβο Γιοσάκη τα τελευταία χρόνια.

Χρόνια κατά τα οποία ο πανέξυπνος αρχιμανδρίτης κατάφερε να επανέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας μετά τα πεπραγμένα του και μια διαδρομή που ξεκίνησε ταπεινά αλλά ξεχείλισε από ένα υπέρμετρο εγώ που σημάδεψε τόπους και ανθρώπους.

Πηγή:www.protothema.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.