ΠΑΕ Ηρακλής: Η υπογεγραμμένη συμφωνία Ευγενίου-Παπαδόπουλου

Βασίλης Μάστορας26 Οκτωβρίου 2022

Το πρόσφατο ταξίδι του Τομ Παπαδόπουλου στην Ελλάδα δεν ήταν άκαρπο για τον ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να ξεκαθαρίσει το θέμα της εξαγοράς της ΠΑΕ Ηρακλής. Όπως είναι γνωστό πριν από τρεις περίπου μήνες ο Τομ Παπαδόπουλος, σε προηγούμενο ταξίδι του, είχε συμφωνήσει με τον Στράτο Ευγενίου τους όρους της εξαγοράς της ΠΑΕ. Η συμφωνία αυτή με ευθύνη του Ευγενίου δεν αποτυπώθηκε ποτέ σε ιδιωτικό συμφωνητικό. 

Η εξέλιξη δεν άρεσε στον κ.Παπαδόπουλο γι’ αυτό και ήρθε πριν από δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του είχε διαδοχικές συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηρακλής και τελικά κατέληξαν σε συμφωνία η οποία αποτυπώθηκε αυτή τη φορά σε συμφωνητικό το οποίο έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές. Αν τηρηθούν οι όροι που περιγράφονται σε αυτό τότε θα ολοκληρωθεί και η πώληση της ΠΑΕ. Τι αναφέρει το συμφωνητικό:

1. Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά όλων των μετοχών από τον κ. Παπαδόπουλο ανέρχεται στις 850.000 ευρώ.

2. Το τίμημα μπορεί να καταβληθεί με δύο τρόπους: Οι 400.000 ευρώ να πληρωθούν μέχρι 31/12/2022 και το υπόλοιπο με τρεις δόσεις ανά έξι μήνες. Σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Παπαδόπουλος θα αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ στις αρχές της νέας χρονιάς. Στην δεύτερη περίπτωση η προκαταβολή να καταβληθεί τον Ιούνιο του 2023 και να ακολουθήσει η εξόφληση τού συνολικού ποσού επίσης με τρεις εξαμηνιαίες δόσεις. 

3. Στην περίπτωση που ο κ. Παπαδόπουλος επιλέξει να αναλάβει την ΠΑΕ το καλοκαίρι (σενάριο που έχει περισσότερες πιθανότητες), από την προκαταβολή των 400.000 ευρώ θα αφαιρεθούν όλα τα χρέη που θα έχει η ΠΑΕ σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο και ο κ. Ευγενίου θα εισπράξει το υπόλοιπο ποσό.

4. Προϋποθέση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι δύο πράγματα: Να συμφωνήσει ο Γυμναστικός Σύλλογος για την εξαγορά των μετοχών από τον Τομ Παπαδόπουλο και να εγκριθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

5. Στην περίπτωση που ο Ηρακλής το καλοκαίρι θα έχει προβιβαστεί στη Super League 1 το τίμημα θα αυξηθεί κατά 500.000 ευρώ. Μ’ αυτά τα δεδομένα έχει δρόμο ακόμη η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά η αποτύπωση της συμφωνίας σε ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο υπογράφηκε και από τις δύο πλευρές, βάζει νέα προοπτική στη μετοχική εξέλιξη της «κυανόλευκης» ΠΑΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος στην περίπτωση που προχωρήσει στην εξαγορά το καλοκαίρι έχει την πρόθεση να δώσει στην ΠΑΕ χορηγία 100.000 ευρώ προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια του κ. Ευγενίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.