Η υποχρέωση του Αρη να κυνηγήσει το όνειρο του, ο καταλυτικός ρόλος του Πάρντιου και ένας αντίπαλος που δεν τρομάζει

Βασίλης Μάστορας18 Ιανουαρίου 2023

Ολοι οι αγώνες Κυπέλλου και ο κάθε ένας ξεχωριστά, μοιάζουν με τη «μητέρα των μαχών», για τον Αρη. Είναι πολλές οι πέντε δεκαετίες και βάλε, που οι «κίτρινοι» έχουν να σηκώσουν τρόπαιο, οπότε κάθε χρόνο η ίδια προσδοκία, «παντρεμένη» με την ανάλογη αγωνία. Γιατί κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι το Κύπελλο, είναι ο πιο βατός δρόμος προκειμένου οι «κίτρινοι» να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Μ’ αυτά τα δεδομένα ο Αρης έχει πρόσθετη ευθύνη προκειμένου να παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό. Αν το καταφέρει θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα, παρότι στη συνέχεια θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ, και μία από τις ομάδες του Big4 στον τελικό. Αυτό μοιάζει με Γολγοθά, αλλά κάθε ομάδα που θέλει να είναι παρούσα στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσει τουλάχιστον μία από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Η τύχη έφερε τον Αρη να πρέπει να αποκλείσει δύο και πρέπει να το παλέψει. Αλλωστε, μπορεί να μην έχει «το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών», αλλά έχει ένα ρόστερ ποιοτικό, με παίκτες που έχουν εμπειρία και ποδοσφαιρικό θράσος. Αρα ποιος ο λόγος που δεν θα πρέπει να κοιτάξει τους αντιπάλους του στα μάτια και να κυνηγήσει το όνειρο του;

Και επειδή όποιος κοιτάζει μακριά, πολλές φορές σκοντάφτει σε χαμηλά εμπόδια, ο Αρης θα πρέπει να προχωρήσει βήμα βήμα. Να προσεγγίσει όπως πρέπει, πρώτα τον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό και μετά να σκεφτεί τη συνέχεια. Αντίπαλο τον οποίο «μέτρησε» πριν από τρεις ημέρες και διαπίστωσε ότι είναι ομάδα με αδυναμίες. Αυτές λοιπόν τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε στον αγώνα του Πρωταθλήματος θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί σήμερα. Σαφώς και είναι ένας διαφορετικός αγώνας αυτός του Κυπέλλου, οπότε και ο Ολυμπιακός θα τον προσεγγίσει τακτικά διαφορετικά, αλλά οι «κίτρινοι», δεν έχουν λόγους να σκιάζονται. Το ζήτημα όμως είναι πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα τακτικά ο Πάρντιου. Ο Αγγλος που έχει συμπληρώσει έναν γύρο στον πάγκο του Αρη, δεν έχει βάλει ακόμη την σφραγίδα του στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Αρης συνεχίζει να έχει τα πάνω-κάτω στην απόδοση του και να μην δίνει την αίσθηση ότι έχει πλάνο στην δημιουργία φάσεων για γκολ.

Ακόμη ο Πάρντιου πειραματίστηκε σε περισσότερους αγώνες απ’ όσους έπρεπε, αφαιρώντας από την ομάδα το δικαίωμα να αποκτήσει συνοχή και αυτοματισμούς. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι συχνές αλλαγές μειώνουν την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών.

Επειδή και οι δικαιολογίες για τον προπονητή του Αρη έχουν πλέον στερέψει, κρίνεται αυστηρά στη διαχείριση του υλικού και το αποτέλεσμα. Το πρώτο του στοίχημα είναι να βελτιώσει την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι και σ’ αυτό της αποτελεσματικότητας. Εχει τα «εργαλεία», αλλά θα πρέπει να τα αξιοποιήσει κατάλληλα. Οπότε το τι θα πετύχει ο Αρης σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι και ευθύνη του Πάρντιου. Το μερίδιο του θα κριθεί μετά το τέλος του αγώνα.

FOCUS

Ο «θείος από τις ΗΠΑ» εξελίσσεται σε μεγάλο ευεργέτη του Γυμναστικού Συλλόγου κι όλα τα τμήματα όταν μιλούν για την πάρτη του, στάζει μέλι το στόμα τους. Τελικά είχε δίκαιο ο Αριστοτέλης Ωνάσης που έλεγε «ότι δεν γίνεται με λεφτά γίνεται με περισσότερα λεφτά». Ακόμη και το «ξέπλυμα» των διοικητικών αμαρτιών με τα λεφτά γίνεται εύκολη ιστορία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.