Η υπέρβαση που κάνει ο ΠΑΟΚ με Ραζβάν και οι αποδοκιμασίες

Κώστας Πετρωτός21 Φεβρουαρίου 2022

Θα θελα να αρχίσω από την αναφορά στην υποδοχή που είχε η αποστολή του ΠΑΟΚ στο Κλ, Βικελίδης και ο Αντρέ Βιεϊρίνια όταν πήγε να καταθέσει ανθοδέσμη στο μνημείο που υπάρχει εντός γηπέδου. Υπήρχαν ορισμένοι που προσπάθησαν να συνδέσουν αυτούς τους παίκτες και τον αρχηγό τους με ένα τραγικό και καταδικαστέο συμβάν όπως είναι η δολοφονία ενός παιδιού. 

Το αν σκέφτηκαν τι ακριβώς υποστήριζαν εκείνη την ώρα δεν μπορώ να το γνωρίζω, ούτε έχω καμία διάθεση να μπω στο μυαλό τους. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών όλων των ομάδων δεν λειτουργούν έτσι και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες συμπεριφορές.

Ειδικά όταν μιλάμε για ΠΑΟΚ και Αρη, στους πολλούς που μπορούν να αντιληφθούν ότι αυτοί που σκότωσαν τον (κάθε) Αλκη δεν είναι ΠΑΟΚ, αλλά στυγνοί δολοφόνοι που χρησιμοποιούν τα χρώματα μίας ομάδας για τα φονικά ένστικά τους, συγκαταλέγονται οι φίλοι μας, τα αδέρφια μας, οι γείτονές μας, οι συνάδελφοι από την δουλειά μας, οι διπλανοί μας. Και είναι αυτοί που πρέπει να απαιτήσουν να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου από κακοποιά στοιχεία. Υπό αυτό το πρίσμα και έχοντας διαβάσει και τις δηλώσεις του προέδρου του Ηρακλή, Στράτου Ευγενίου για την στιγμή έντασης στο γήπεδο του Μακεδονικού στο παιχνίδι των ομάδων β, αν όντως δεν έχει πρόβλημα όπως δήλωσε στο metrosport.gr με τον ΠΑΟΚ, καλό είναι να καταθέσει μία δημόσια συγνώμη για τα όσα είπε και να αποσύρει τις προσβλητικές ατάκες

Το κλείνω εδώ προσθέτοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που διαθέτει έναν αρχηγό με ειδικό βάρος σαν αυτό του Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος διαθέτει την ικανότητα να… νιώθει, να αντιλαμβάνεται κάθε λεπτό και κάθε στιγμή, όσο δύσκολη κι αν είναι, τι πρέπει να πράξει. Και χθες αντιμετώπισε μία πολύ δύσκολη-από ορισμένους που είχε απέναντί του-κατάσταση με την πρέπουσα ψυχραιμία και σοβαρότητα σε σχέση με εκείνες τις στιγμές.

Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει περισσότερα από όσα μπορεί, μην γελιόμαστε

Ας πάμε και στο αγωνιστικό. Το clasico και η απόδοση που είχε ο ΠΑΟΚ σ’ αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Καταρχάς υπήρχε μία ξεκάθαρη επιλογή από πλευράς Λουτσέσκου. Εκτός αποστολής ο Μιτρίτσα και ο Λύρατζης, στον πάγκο οι Αουγκούστο, Σβαμπ, Κούρτιτς (που προερχόταν από ίωση), είναι προφανές, ότι ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε ιεράρχηση στόχων και προέταξε πιο ψηλά το δεύτερο ματς με την Μίντιλαντ, Προφανώς και επέλεξε σωστά. Από την μία έχει ένα ματς που δίνει πρόκριση στους «16» μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και από την άλλη το κυνήγι ενός τίτλου που υπήρχε μία διαφορά εννιά βαθμών και από χθες πήγε στους έντεκα. Ποιος δεν θα έκανε το ίδιο στην θέση του γνωρίζοντας ότι το ρόστερ δεν έχει τόση ποιότητα μαζεμένη για να κυνηγά με τις ίδιες πιθανότητες και τους τρεις στόχους;

Ας μην γελιόμαστε, αυτό που προσπαθεί να κάνει φέτος ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ συνιστά υπέρβαση. Το ρόστερ έχει δεδομένες αδυναμίες που δεν επιτρέπουν να είναι το ίδιο ανταγωνιστική η ομάδα σε όλα τα ματς. Δεν υπάρχει ο γκολτζής φορ σημείο αναφοράς, αλλά αξιόλογοι επιθετικοί που κυρίως μπορούν να χαρακτηριστούν εργάτες. Τόσο στην Δανία, όσο και χθες, ο Κούρτιτς ήταν απών (πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε χθες) και δεν υπήρχε άνθρωπος να εγγυηθεί το γκολ. Ναι κατά καιρούς σκοράρει ο Ακπομ, ο Τσόλακ ήρθε με φόρα από την Μάλμε, ο Αντρίγια έχει τις καλές περιόδους του, αλλά επιθετικός σημείο αναφοράς στο σκοράρισμα δεν υπάρχει. Και χωρίς τέτοιο δύσκολα κάνεις πρωταθλητισμό. Επίσης, είναι εμφανής η απουσία ενός μεσοεπιθετικού που θα κάνει την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ εξαρτάται υπερβολικά από τον Μπίσεσβαρ, αλλά η βιολογική κατάσταση του Σουριναμέζου, λόγω ηλικίας, δεν είναι τέτοια που του επιτρέπει να είναι καλός σε όλα τα ματς. Χθες ήταν μέτριος στο Βικελίδης και μέτριος ήταν και ο ΠΑΟΚ. Αριστερό μπακ, με δεδομένη την ανάγκη για διαχείριση του Βιεϊρίνια, δεν υπάρχει στο επίπεδο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ.Ο Σίντκλεϊ είναι καλός παίκτης αλλά όχι για το επίπεδο του πρωταθλητισμού που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε άλλο. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ λόγω της ικανότητας του προπονητή του καταφέρνει και είναι μέσα σε όλους τους στόχους και μόλις χθες να φτάσει στο -11 από τον Ολυμπιακό που καθιστά το κυνήγι για το πρωτάθλημα πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ας τα έχουμε όλα αυτά στο μυαλό μας. Κυρίως όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε κριτική, μετά από στραβά αποτελέσματα. Για τον ΠΑΟΚ το πρόβλημα είναι ότι το ρόστερ του χρειάζεται κι άλλες ποιοτικές προσθήκες, οπότε ας μην σταυρώνουμε την ομάδα και τον Λουτσέσκου όταν σε ορισμένα ματς φαίνονται οι αδυναμίες.

Υ.Γ. Θα κουράσω αν ξαναγράψω για την προσφορά του Πασχαλάκη στον ΠΑΟΚ και θα προκαλέσω μία συζήτηση με... αντιφρονούντες που δεν θα έχει κανένα νόημα. Απλά μόνο μία παρατήρηση προς σκέψη: Πόσοι τερματοφύλακες έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ που να έχουν δώσει ουκ ολίγους βαθμούς; Φυσικά, αναγνωρίζω ότι και ορισμένα ματς κρίθηκαν από λάθη του. Αλλά βάλτε τα όλα στο ζύγι.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

   

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.