Η ξεχωριστή περίπτωση του Τζέιμι Βάρντι... Τι κοινό έχει με τον Μέσι;

Δημήτρης Μπασμπαρέλας29 Σεπτεμβρίου 2020

Εκανε ντεμπούτο στην Premier League, στα 27 του χρόνια και δη τον Αύγουστο του 2014. Η περίπτωσή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν το έβαλε κάτω. Πίστεψε στον εαυτό του και δικαιώθηκε. Ακόμη και στα 33 του χρόνια (τον Ιανουάριο κλείνει τα 34 έτη) αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους επιθετικούς στον κόσμο.


Δεύτερο χατ-τρικ

Ο λόγος για τον Τζέιμι Βάρντι. Τί κι αν είχε προτάσεις; Παρέμεινε πιστός στην αγαπημένη του Λέστερ. Τί κοινό έχει, μάλιστα, με τον Λιονέλ Μέσι;

Είναι οι δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κάνει χατ-τρικ κόντρα στη Σίτι του Γκουαρντιόλα. Ο Αργεντινός το πέτυχε σε ματς του Champions League, τον Οκτώβριο του 2016, όταν η Μπάρτσα επικράτησε 4-0.

Ωστόσο, ο Αγγλος φορ το έκανε δύο φορές πλέον, μετά από τα τρία μαζεμένα στην "ξεγυρισμένη" πεντάρα της Κυριακής (27/9) στο "Etihad" .

Τα δύο με πέναλτι και το ένα με τακουνάκι! Πάντως, είναι τα διπλάσια γκολ από κάθε άλλον στην Premier κόντρα στους "πολίτες" του Ισπανού τεχνικού.

Το είχε κάνει ξανά και στο 4-2 της Λέστερ, στις 10 Δεκεμβρίου του 2016, στην ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου υπό τις οδηγίες του Ρανιέρι.


Εφτασε τα 108 γκολ

Ο Βάρντι έχει φτάσει πλέον στα 108 γκολ στην Premier League σε 214 εμφανίσεις (138 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις), όλες φυσικά με τη Λέστερ, ενώ, έχει σημειώσει 37 γκολ κόντρα στο επονομαζόμενο "Big-Six"!

Για την ακρίβεια, έχει βάλει 10 τέρματα κόντρα στην Αρσεναλ, οκτώ μετρά με τη Μάντσεστερ Σίτι, επτά απέναντι στη Λίβερπουλ, πέντε με την Τότεναμ, τέσσερα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλα τρία με την Τσέλσι.

Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, ποδοσφαιριστής κερδίζει δύο πέναλτι, τα οποία μετατρέπει σε γκολ.


Κερδισμένα πέναλτι

Φέτος, ήταν ο Βάρντι. Τότε, ήταν ο Μίλαν Μπάρος. Τον Νοέμβριο του 2004 σε ματς της Λίβερπουλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Επίσης, ο Βάρντι έφτασε τα 18 κερδισμένα πέναλτι. Μόνο ο Στέρλινγκ έχει περισσότερα στην ιστορία της Premier League (19).

Φέτος, σε τρία ματς μετρά πέντε γκολ από τα 11 της Λέστερ. Πρώτος σκόρερ στην Premier, όσα και ο Κάλβερτ-Λιούιν της Εβερτον.

Είναι η ένατη χρονιά του με τις "αλεπούδες". Πέρσι, έβαλε 23 γκολ σε 35 ματς. Ηταν ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Τα περισσότερα στην καριέρα του όσον αφορά την Premier είναι τα 24 σε 36 αναμετρήσεις, τη χρονιά του μεγάλου θαύματος με την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία. Ψηφίστηκε μάλιστα και ως παίκτης της χρονιάς στην Premier.

Με την εθνική Αγγλίας, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά επτά γκολ σε 26 συναντήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.