Η «βόμβα» του Γιώργου Κούδα και το «αλτσχάιμερ» του Καφέ

Δημήτρης Μπούζας27 Ιουνίου 2020

Τα όσα πολύ σημαντικά και αποκαλυπτικά κατέθεσε χθες στο «metropolis 95,5» και στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου ο Γιώργος Κούδας με αφορμή την εκδήλωση για να τιμηθεί ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΠΣΜ, ανυποχώρητος μαχητής Διονύσης Ψωμιάδης, του οποίου η μεγάλη προσφορά αξίζει να σημειωθεί ότι δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε όπως και όσο έπρεπε, δεν θα τα χρησιμοποιήσω για να υποστηρίξω τη δικαίωση μου σε κάποιες απόψεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ, τις οποίες και κατέθεσα πριν από λίγες ημέρες. 

Αλλά θα τα χρησιμοποιήσω σαν μια υπόμνηση η οποία θα βοηθήσει να κατανοηθούν επιτέλους από τον κόσμο του ΠΑΟΚ κάποιες αλήθειες που επιμελώς αποκρύπτονται. Σε κάποια στιγμή λοιπόν η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους δύο Διοικητηριώτες (Διονύση Ψωμιάδη και Γιώργο Κούδα) όπως ήταν επόμενο πήρε και στην αγαπημένη τους ομάδα. Με δεδομένη και αυτονόητη τη λατρεία τους για το Δικέφαλο, είχαν κάθε λόγο να πουν δυο κουβέντες για την πορεία του. 

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο «Μεγαλέξανδρος» δεν κρατήθηκε και ξέσπασε. Αφού κατέθεσε τον σεβασμό του για τον Ιβάν, επικεντρώθηκε με έντονο τρόπο σε ένα παρασιτικό κύκλωμα που καθηλώνει τη σωστή ανάπτυξη της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μα πως είναι δυνατόν να πάμε μπροστά, όταν σε καθοριστικές θέσεις όπως αυτή του τεχνικού διευθυντή βλέπεις περιπτώσεις που από μακριά σου φωνάζουν: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο δεν υπάρχω!!!» 

Δεν ήταν υπαινιγμός, αλλά σαφέστατη και δακτυλοδεικτούμενη περίπτωση δυσλειτουργίας, η οποία αφορούσε τον πρόσφατα απολυθέντα και μυστηριωδώς προσληφθέντα Μάριο Μπράνκο. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι η πρόσληψη του νέου θέλει να πιστεύει πως έχει τη σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του Αντελίνο Βιεϊρίνια, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα. Η ατάκα του «Μεγαλέξανδρου» με το «είμαι ο δεν υπάρχω» αλλά και η ανάλυση παρεμφερών απόψεων του για τις δυσλειτουργίες που παρατηρεί, τον ανάγκασαν να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. 

Έτσι έφτασε στην επί σειρά ετών περιφρόνηση της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία, τον Σαράφη, τον Ιωσηφίδη και τους συνεργάτες τους (όλα παιδιά του ΠΑΟΚ) από τους «περαστικούς» και ξένους που δείχνουν πως δεν νοιάζονται για το πως δεν θα χαθούν αξιόλογα ταλέντα, αλλά μόνο πως θα βολευτούν με μια το πολύ δύο επικοινωνιακές περισσότερο κινήσεις τους, ενδιαφερόμενοι αποκλειστικά για την πάρτη τους. Οι απόψεις του αυτές έρχονται δίπλα στις δικές μας ή αν θέλετε οι δικές μας είναι κοντά στις δικές του. 

Όπως προαναφέραμε πριν από λίγες ημέρες ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβάνοντας στο σχόλιο μας τις περισσότερες από αυτές με τίτλο αλλά και υπότιτλους: «Το τρίγωνο των βερμούδων για τον ΠΑΟΚ είναι η παρασιτική δράση ενός κυκλώματος το οποίο αποτελείται από αποτυχημένους τεχνικούς διευθυντές, αετονύχηδες μανατζαρέους, πονηρούς διαμεσολαβητές και άσχετους ή ιδιοτελείς παρατρεχάμενους». Ο «Μεγαλέξανδρος» έδειξε και έθιξε με θάρρος μερικές από αυτές.

***** 

Στη δίκη των 28 για τα «στημένα» είχαμε και μια απίστευτη στην κυριολεξία συμπεριφορά (θα τη λέγαμε και θλιβερή), από τον συμπαθή καθόλα Βεροιώτη πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Παντελή Καφέ. 

Ο οποίος «κατέθεσε» ότι δεν αντελήφθη τίποτα ύποπτο για αυτό το παιχνίδι (!!!), δεν είδε, δεν άκουσε και δεν έμαθε το παραμικρό. Ούτε πήρε χαμπάρι την παρέμβαση του Λαναρή, ούτε τις αντιδράσεις του προπονητή της Βέροιας Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ούτε τη αντίδραση των περισσότερων παικτών των γηπεδούχων. 

Φαίνεται πως δεν είχε το κουράγιο να μάθει και πολύ περισσότερο να ακούσει και τη συγκλονιστική μαρτυρία και τη νέα κατάθεση του Αμαραντίδη. Ο Παντελής αποφάσισε... να κάνει το παγώνι. Με γεια του με χαρά του. Η κοινή γνώμη μπορεί να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα. Όσο για το θαρραλέο Γεωργέα, τους τα είπε χύμα και σταράτα. «Ήταν στημένο 100%, ενέχονται και οι δύο».

ΥΓ1: Ραδιοφωνατζής εξειδικευμένος αναλυτής στις εντός και εκτός των κουβουκλίων διαγραμμίσεων τόσο των μέχρι πρότινος μυστηριωδών της NOVA, όσο και των σημερινών του VAR έσπευσε με χαρακτηριστική σπουδή να καλύψει τον Παπαπέτρου για το σπρώξιμο του Φορτούνη και το ένα δύο που έπαιξε μαζί του, για να προκύψει ο αιφνιδιασμός και το λυτρωτικό δεύτερο γκολ του θρύλου. Το ότι επανέλαβε όσα υποστήριξε πριν από αυτόν ο διάσημος Βαρούχας θα πρέπει να τον προβληματίζει.

ΥΓ2: Σε ταβέρνα της Πυλαίας μια απίστευτη συνάντηση, τον σκοπό της οποίας δύσκολα μπορούν να υποπτευτούν ακόμη και τα «γατόνια» των παρασκηνίων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.