Η... «βόμβα – Καγκάβα» μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας27 Ιανουαρίου 2021

Δεν χρειάζεται και μάλιστα αυτές τις στιγμές και την ώρα που η ομάδα δίνει ένα σημαντικό - ιδιαίτερα για λόγους γοήτρου – αγώνα να ανοίξουμε συζήτηση και να ξύσουμε πληγές, παλιές και νέες, που έχουν σχέση με τα όσα ασυγχώρητα και αυτοκαταστροφικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια η ομάδα να έχει υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα, εξαιτίας της ανικανότητας και ασχετοσύνης συγκεκριμένων συνεργατών του μεγαλομετόχου. 

Πληγές και μοιραία λάθη, τα οποία σε συνδυασμό και με τα δεδομένα αμαρτωλά και βρώμικα στερεότυπα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, κατέστησαν και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ – σχεδόν από το ξεκίνημα – αδιαφιλονίκητο φαβορί τον Ολυμπιακό.

 Στην διασφαλισμένη (από χέρι) βρώμικη εύνοια της ανταγωνίστριας ομάδας, προστέθηκαν αδικαιολόγητες βαθμολογικές απώλειες, με συνέπεια την εκτόξευση της παρά τη μετριότητα της, στην κορυφή της βαθμολογίας και με μεγάλη διαφορά. Οι ένοχοι είναι γνωστοί, άσχετα αν σε κανέναν από αυτούς δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες. Αυτό το τελευταίο βασικά αφορά τον μεγαλομέτοχο, με ότι σημαίνει αυτό. 

Αφήνοντας όμως στην άκρη τις διαπιστώσεις και το σοκ του κόσμου για τα όσα οδήγησαν σε αυτήν την ακατανόητη κατάσταση, θεωρούμε και κρίνουμε σκόπιμο, συγρόνως όμως και χρήσιμο, να σταθούμε σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή κίνηση του μεγαλομετόχου, που τάραξε τα λιμνάζοντα μεταγραφικά ύδατα της Τούμπας και διέγραψε προς στιγμή τα όσα θολά, τρελά και ανήκουστα διαδραματιζόντουσαν γύρω του με πρωταγωνιστή τον παντελώς ανίκανο κι επικίνδυνα άσχετο (αν βέβαια ενεργούσε από μονος του) Γερμανό τεχνικό διευθυντή. Αναφερόμαστε στην απόφαση και στη συμφωνία που πέτυχε ο Ιβάν να φέρει στην Τούμπα ένα σπουδαίο παίκτη. 

Κίνηση όχι ασυνήθιστη (το ξαναέκανε με τον Μπερμπάτοφ), αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή εξαιρετικά μελετημένη και με στόχο τον κατευνασμό της οργής της κοινης ΠΑΟΚτσήδικης γνώμης, η οποία πλημμύρισε τα ΜΜΕ με δηλώσεις και παρεμβάσεις για την τραγελαφική μεταγραφική συμπεριφορά των υπευθύνων. Ανεξάρτητα με το οποιοδήποτε σκεπτικό της θεαματικής ενέργειας του Ιβάν με την έλευση ενός εκτυφλωτικού αστέρα πανευρωπαϊκής αναγνώρισης και σεβασμού όπως είναι ο Ιάπωνας Καγκάβα, κρίνεται και είναι μία πολύπλευρα ουσιαστική ενέργεια. 

Κι αυτό γιατί η «βόμβα- Καγκάβα» σε πρώτη φάση βάζει φρένο στις αντιδράσεις και στην οργή του κόσμου για το μεταγραφικό φρενοκομείο που είχε στηθεί στην Τούμπα. Στην συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί το μεγάλο κίνητρο για μια σημαντική ανασυγκρότηση, με το μεγαλομέτοχο να προχωράει και σε άλλα εξίσου σημαντικά βήματα, προκειμένου να αξιοποιήσει και τη μεγάλη μεταγραφή που πέτυχε με τον Ιάπωνα υπεράσο. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα αυτό το «μπαμ» να αφυπνίσει τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» με τους μακαρίως κοιμώμενους αλλά και τους μυστηριωδώς κινούμενους να παροπλιστούν. Με δυο λόγια μια αλλαγή σκηνικού δεν αποκλείεται. Θεωρείται και πολύ πιθανή. 

Θα προσθέταμε ότι αυτό είναι και μία αισιόδοξη προοπτική στην οποία ποντάρει ο κουρασμένος και ο προβληματισμένος κόσμος του ΠΑΟΚ. Αν τελικά επιβεβαιωθούν κι επαληθευτούν αυτές οι αισιόδοξες προβλέψεις της αλλαγής του μέχρι στιγμής υπάρχοντος σκηνικού, ένα μεγάλο μέρος ασφαλώς θα οφείλεται στον συμπαθέστατο Καγκάβα. 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.