Η viral, αλλά fake φωτογραφία με τον Κολοκοτρώνη στο Λ. Πύργο και η αλήθεια

Χάρης Δημαράς23 Μαρτίου 2021

Μπορεί η εικόνα με τη θρυλική μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον φωταγωγημένο Λευκό Πύργο να έγινε... viral στα social media τις τελευταίες ώρες εν όψει των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, όμως, προς στεναχώρια όλων όσοι την θαύμασαν αποδείχθηκε... fake και αποτέλεσμα... photoshop!

Tην αποκάλυψη έκανε ο γνωστός φωτογράφος Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος λίγη ώρα μετά την κοινοποίηση εκατοντάδων χρηστών στα social media ανέφερε πως η φωτογραφία ήταν αποτέλεσμα παραποίησης μιας δικής του για την παγκόσμια μέρα του διαβήτη: 

«Το ότι μερικοί "υπερπατριώτες" σούφρωσαν μία φωτογραφία που είχα βγάλει τον Λευκό Πύργο μπλε για την παγκόσμια ημέρα του διαβήτη και την έχουν παραποιήσει για να πουλήσουν "πατριωτισμό" να το κοιτάξουν λίγο...απλή κλοπή και ψεύτικη είδηση είναι....», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το ότι πρόκειται για μια fake φωτογραφία επιβεβαιώθηκε και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί μεν την Πέμπτη, αλλά δε θα υπάρχει η μορφή του Κολοκοτρώνη, αλλά μια μεγάλη ελληνική σημαία, όπως και το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης. Παράλληλα, στο δημαρχείο υπάρχει ένα επιβλητικό πανό και οι σημαίες των Κολοκοτροναίων και του Εμμανουήλ Παππά. 

Θα ήταν ωραίο πάντως να ήταν αληθινή, έτσι δεν είναι; 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.