Η βαλίτσα της… καραντίνας και η ΟΥΕΦΑ!

Αρις Νικολάκης02 Απριλίου 2020

Με απόφαση της ΟΥΕΦΑ θα διακοπούν - εάν διακοπούν - τα Πρωταθλήματα. Με απόφαση της ΟΥΕΦΑ θα ορισθούν οι κανόνες της διακοπής, εάν υπάρξει διακοπή. Ναι, της ΟΥΕΦΑ επειδή θέλει, να ελέγχει αυστηρώς τα πράγματα. Κι επειδή για παίκτες και για ομάδες τα πράγματα εξελίσσονται κάκιστα.

Αυτό το… σενάριο διακινείται τελευταία από αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ. Εκεί στη Νυόν – στα «headquarters» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας – θεωρούν πως πρέπει να υπάρχουν κοινοί κανόνες για όλες τις χώρες υπό το κέλυφος της. Έτσι συζητούν σοβαρά (και) το σενάριο αυτό. Αν και κύριο μέλημα της είναι οι εξελίξεις στις δικές τους διοργανώσεις εντούτοις στην ΟΥΕΦΑ θέλουν, να συντονίσουν τις εξελίξεις και στις εθνικές διοργανώσεις. Και… ψάχνονται!

Δε θέλουν ένα μωσαϊκό αποφάσεων το οποίο θα οδηγήσει σε αδιέξοδα. Και πολλές ομάδες θα αναζητούν διέξοδο στο CAS. Εάν κι εφ’ όσον υπάρξει διακοπή… θα υπάρξει με κανόνες. Θα γίνει συντεταγμένα για όλη την Ευρώπη

Επιχειρούν πάντως, να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα δίχως να γνωρίζουν τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου είναι προσεκτικοί και φειδωλοί αλλά και σιβυλλικοί στις… διαρροές. Με λίγα λόγια; Είναι ήξεις αφήξεις.

Επιθυμούν πάντως, διακαώς να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια μη διακοπής κι ολοκλήρωσης των εθνικών Πρωταθλημάτων. Τούτο για να μειώσουν την οικονομική ζημιά των ομάδων και κατ’ επέκταση των παικτών. Αυτήν την οποία εντοπίζουν κυρίως στα τηλεοπτικά.

Το κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Εάν χρειασθεί», είπε, «η επανεκκίνηση των Πρωταθλημάτων θα γίνει είτε στα μέσα Μαΐου, είτε στις αρχές Ιουνίου είτε στα τέλη Ιουνίου για να μην διακοπεί η αγωνιστική περίοδος».

Όλα αυτά βέβαια – κι επιμένουμε σε τούτο – υπό την απαραίτητη προϋπόθεση του απολύτου κι ουχί μερικού ελέγχου της μάστιγας. Αλλιώς η διακοπή θα είναι αναγκαίο κακό. Το γνωρίζουν στη Νυόν αλλά περί άλλων τυρβάζουν!

Ο Απρίλιος και για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι ο μήνας στον οποίο θα κριθούν εάν όχι όλα.. Θα κριθούν τα περισσότερα στο «μέτωπο» του κορωνοϊού.

Και να μη λησμονούμε πως οι παίκτες (και) στο ποδόσφαιρο δεν είναι μηχανές. Βάζεις το κλειδί λειτουργούν. Βγάζεις το κλειδί σταματούν. Άνθρωποι είναι. Κι η εξ ανάγκης αυτή αργία στην οποία έθεσαν τους οργανισμούς τους… Δεν καλύπτεται με μιας, δυο εβδομάδων προετοιμασία για τη συνέχεια. Κι όσο τρέχει ο χρόνος μπροστά, τόσο πάει πίσω η ετοιμότητα τους. Πόσο θα περιμένουν; Πόσο θα υπομένουν;

Η … βαλίτσα της καραντίνας με την οποία υπό μάλης τραβά την ανηφόρα όλη η «Γηραιά Ήπειρος» θα πάει μακριά. Πολύ μακριά κατά πως φαίνεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.