Η UEFA, το F.F.P. και τα πιθανά οφέλη του ΠΑΟΚ

Metrosport Team03 Απριλίου 2020

Από την τηλεδιάσκεψη της UEFA προκύπτει σαφέστατα ένα ενθαρρυντικό στοιχείο και για τον ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει θέμα με το Financial fair play και αυτό δεν είναι κρυφό. Η UEFA δείχνει, λόγω της πανδημίας, πιο ελαστική αναφορικά με το F.F.P. και αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί από τον ΠΑΟΚ κυρίως εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Βεβαίως, μέχρι χθες δεν είχαν γίνει γνωστά ή δεν είχαν συγκεκριμενοποιηθεί τα νέα δεδομένα και πως μπορούν οι ομάδες που έχουν «θέμα», να κινηθούν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την τηλεδιάσκεψη της UEFA έγιναν γνωστά τα εξής:

Η Εκτελεστική Επιτροπή επανέλαβε την πλήρη δέσμευση της σε ότι αφορά την διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων και αυτή του Financial Fair Play και συμφώνησε ότι οι παρούσες ιδιάζουσες συνθήκες απαιτούν μερικές σημαντικές παρεμβάσεις για να διευκολύνουν το έργο των ομοσπονδιών - μελών και των συλλόγων.

Υποστηρίζει την πρόταση να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία αποδοχής τους για τις συλλογικές διοργανώσεις της UEFA της επόμενης σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντας έκτακτα γεγονότα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών τους. Αυτή η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για την συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA την σεζόν 2020-21. Πρακτικά η UEFA δίνει επιπλέον χρόνο στις εγχώριες ομοσπονδίες να αξιολογήσουν τα στοιχεία των συλλόγων σε ότι αφορά την αδειοδότηση τους, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2020-21 υπάρχει μία ελάφρυνση σε ότι αφορά την αξιολόγηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων των συλλόγων σε ότι αφορά το Financial Fair Play.

Θυμίζουμε πως η UEFA αποδέχεται ότι είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως είχε δηλώσει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά την πρώτη τηλεδιάσκεψη και ουσιαστικά επεκτείνει σιωπηρά αυτή την καταληκτική ημερομηνία μέχρι την 31η Ιουλίου.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.