Η Τσέλσι έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

Η transfermakt, μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες που ασχολείται με μεταγραφές σε όλο τον πλανήτη, πραγματοποίησε μια έρευνα για το ποσό των μεταγραφών που ξόδεψαν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Τσέλσι, ενώ ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή που ήρθε στους «Μπλέ» ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι ενισχύθηκε με σπουδαίες και ακριβές μεταγραφές. Κάποιες από τις μεγαλύτερες δαπάνες του Ρώσου επιχειρηματία, ήταν ο Αντρέι Σεφτσένκο για 43,8 εκατομμύρια ευρώ,  ο Μίκελ Εσιέν για 38 εκατομμύρια, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ και ο Τζόε Κόουλ για 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάποιες από τις πιο σύγχρονες, ήταν ο Μοράτα, ο Πούσιλικ και ο Κέπα.\

Τον 21ο αιώνα, η Τσέλσι αγόρασε 161 παίκτες για τους οποίους πλήρωσε κοντά στα  2,16 δισεκατομμύρια ευρώ και χάρη σε αυτούς κατέκτησε πέντε τίτλους στην Premier League, δύο στο Europa League, έναν στο Champions League και έξι Κύπελλα FA.

 Την λίστα ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει δαπανήσει για μεταγραφές κοντά στα 2,3 δις, ευρώ. Μπορεί στην τελευταία μεταγραφική περίοδο να μην προχώρησε σε πολλές κινήσεις, ωστόσο η μεταγραφή του Τζάκ Γκρίλις κόστισε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ, γράφοντας ιστορία, ως η ακριβότερη μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην 8η θέση με 1,6 δισ. ευρώ, με την ακριβότερη μεταγραφή να είναι αυτή του Μπαμπέ από την Μονακό αλλά και του Ζλάταν Ιμπραϊμόβιτς. 

Να υπενθυμίσουμε, ότι οι φετινοί «αστέρες» των Παριζιάνων αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, άρα δεν κόστισε παραπάνω χρήματα στον σύλλογο. Όπως η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι, Ντοναρούμα και Σέρχιο Ράμος.

Τρίτη στη σχετική στη λίστα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που απέκτησε λιγότερους παίκτες με 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Η πιο ακριβή μεταγραφή για τους «μερένγκες» τον 21ο αιώνα είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 101 εκατομμύριων ευρώ, ένα εκατομμύριο περισσότερο από τον Εντέν Αζάρ. Και οι δυο ποδοσφαιριστές σήμερα δεν υπολογίζονται από τον σύλλογο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόστισε 94 εκατομμύρια ευρώ στους Μαδριλένους ενώ, ο Χάμες Ροντρίγκες 75 εκατομμύρια και ο Κακά 67 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρεάλ έχει κερδίσει έξι τίτλους La Liga από το 2000 και έπειτα, δύο Copa del Rey, τέσσερα Super Cup και έξι τίτλους στο Champions League.


Αναλυτικά η λίστα των ομάδων:

Τσέλσι: 2,4 εκατομμύρια ευρώ

Μάντσεστερ Σίτι: 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ

Ρεάλ Μαδρίτης: 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ

Μπαρτσελόνα: 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ

Γιουβέντους: 2 δισεκατομμύρια ευρώ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 2 δισεκατομμύρια ευρώ

Ίντερ: 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ

Παρί Σεν Ζερμέν: 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ

Μίλαν: 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ

Λίβερπουλ: 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.