Billaras: Η Τσέλσι δεν είναι και στα καλύτερά της!

Metrosport Team30 Απριλίου 2022

Γράφει ο Billaras

Τι ωραία που ήταν αυτή η Τρίτη που μας πέρασε! Οκ, και η Τετάρτη μιά χαρά ήταν, αλλά την Τρίτη το απόλαυσα. Απ' τη μιά πληρώθηκα. Μαγκιόρικο σημείο. Διπλάρα Νότιγχαμ με...αλατοπίπερο πονηρού, μέσα στην πρωταθλήτρια Φούλαμ. Να μην το χαρώ; Και δίκαια ήρθε και μαγκιόρικα και καλοπλήρωσε.

Απ' την αλλη, υπερθέαμα στο Μάντσεστερ με αυτό το 4-3 στο Σίτι-Ρεάλ που έγραψε ιστορία. Οκ, βοήθησαν και οι απουσίες προφανώς, βοήθησαν τα γκολ νωρίς, βοήθησαν οι νοοτροπίες των ομάδων, όλα έπαιξαν το ρόλο τους και είδαμε αυτό που θα μνημονεύεται χρόνια και ψυχρά αν το αναλύσουμε το σκορ αδικεί τη Σίτι, ένα 5-2 ας πούμε θα ήταν πιό σωστό. Οπως και να έχει, το απολαύσαμε.

Την δε Τετάρτη, ήταν η μέρα του...ζάπινγκ. Ενώ το Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ ήταν μέτριο, την ίδια ώρα τελείωναν ας πούμε το Αταλάντα-Φιορεντίνα 4-4 (!) και Μπολόνια-Ιντερ 2-1 (!!) και κρινόταν στην παράταση και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1. Μοιραία πήγαινα απ΄το ένα κανάλι στο άλλο, μόνο το σεντονάτο δεν έβλεπα και δικαίως.

Αυτά με όσα έγιναν, πάμε στα φρέσκα, όπου πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα. Πρωτομαγιά αύριο, ο μήνας που θα πέσει η αυλαία παντού. Κατ'αρχάς στο Νησί, στις “μικρούλες”, στην Championship και στην 2η εχουμε την προτελευταία αγωνιστική, ενώ στην 1η έχουμε το φινάλε! Θα ακολουθήσουν φυσικά μετά τα πλέι οφ ανόδου. Σε όλες σχεδόν τις Λίγκες έχουμε απο 2 ως 4 αγωνιστικές και αν σε πολλά πρωταθλήματα το ερώτημα είναι “που θα γίνουν χατηράκια;”, στην Premier League δεν έχει τέτοια. Το ερώτημα είναι “ποιά θα την πατήσει” σε μιά πολύ κρίσιμη αγωνιστική.

Η Λίβερπουλ παίζει στην -αδιάφορη πλέον- Νιουκάστλ. Η Σίτι στην Λιντς που δεν είναι και εντελώς άνετη. Γκελες απαγορεύονται με ένα πόντο να τις χωρίζει. Οποιος παίξει τα φαβορί όμως, καλύτερα να κόψει το στοίχημα. Δεν τις κοντράρω, αλλά δεν τις ποντάρω κιόλας, είναι σε φόρμα και η Νιουκάστλ και η Λιντς και με έδρες πάντα καυτές. Γιά τη μάχη της τετράδας, Τότεναμ και Αρσεναλ παίζουν με τις “ευρωπαίες” Λέστερ και Γουέστ Χαμ. Βάζετε το χέρι σας στη φωτιά ότι θα κερδίσουν; Προσωπικά, αν δεν είχαν ευρωπαϊκες αναμετρήσεις μέχρι που πήγαινα στην κόντρα, τώρα απλώς λέω “πάσο” κι εδώ, ξέρω ότι πολλοι θα παίξετε Τότεναμ και Αρσεναλ, εγώ δεν το κάνω.

Γουότφορντ-Μπέρνλι το μεγάλο “εξάποντο”, αν και έτσι όπως τις βλέπω, το διπλό του 2.75 (ελαφρύ αουτσάιντερ) δεν είναι κακό. Η Γουότφορντ έχει παραδόσει πνεύμα, πάει γιά αρνητικό ρεκόρ από το 1973 που το κατέχει η ΚΠΡ, αφού τρώει σερί γκολ εντός γιά 21 αγώνες! Η Μπέρνλι μετά τον Ντάις σαν να απελευθερώθηκε, έχει κι αβάτζο βαθμολογικό.

Και τέλος, Εβερτον-Τσέλσι. Εδώ σε θέλω κάβουρα! Θα ρίξει φάπα η Τσέλσι στο αγαπημένο της τέκνο, τον Φράνκ Λάμπαρντ; Θα τον βουλιάξει ακόμα περισσότερο; Η λονδρέζα δεν πάει γιά τίποτα, μόνο ο τελικός κυπέλλου της έχει απομείνει σε 15 μέρες. Λέω να ρισκάρω προς το 1-Χ κι ας φάω τα μούτρα μου. Ετσι κι αλλιώς και η Τσέλσι δεν είναι στα καλύτερά της.

Στην Championship ξέρουμε τις τρεις που πέφτουνε, ενώ θα ήταν εγκληματικό να παίξει κάποιος καυτά φαβορί απλώς επειδή θέλουν τους τρεις πόντους (πχ Νότιγχαμ ή Μίντλεσμπρο). Νομιζω ότι το μόνο που έχει μιά αξία είναι το διπλό της Χάτερσφιλντ στο 3.00. Κίνητρο, φόρμα, τα έχει υπέρ της. Αυτο κρατάω μονάχα. Στην 1η εχουμε φινάλε, κρίνονται περίπου...όλα σε ένα ματς, στο Τζίλιγχαμ-Ρόδεραμ. Η μιά να σωθεί, η άλλη να ανέβει απ'ευθείας. Απ την εξέλιξη αυτού του αγώνα εξαρτώνται τουλάχιστον άλλοι τρεις! Δεν κρατάω απολύτως τίποτα, μόνο στο live αν δω κάτι. Και τέλος, στην 2η κατηγορία (προτελευταία εδώ), έχουμε ένα-δύο τίμια φαβορί σαν την Νορθάμπτον, την Μπρίστολ ή την Πορτ Βέιλ, αλλά μέχρι εκεί. Σημείο δεν κρατάω, ουσιαστικά οι “μικρούλες” μας...τελείωσαν και αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο -και στα πλέι οφ- πάμε γιά Αύγουστο πιά.

Εκτός Αγγλίας, ξεκινάω από τα ελληνικά πλέι οφ. Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να παίζει 120' στα κόκκινα, να πανηγυρίζει πρόκριση, να “αδειάζει” ψυχολογικά, να χάνει και τρεις παίκτες από τραυματισμό, εκτιμώ ότι η ΑΕΚ έχει ευκαιρία και το 3.50 νομίζω αξίζει. Στην Ελβετία βάση φόρμας κρατάω Γκρασχόπερς και Ζυρίχη (σε όλα τα μεγάλα ματς έχουν αουτσάιντερ την πρωταθλήτρια οι μπουκ κι αυτή τα...κερδίζει όλα), ενώ στην Πορτογαλία έχει ένα “πονηρούτσικο” ματς την Δευτέρα, το Πάσος Φερέιρα-Τοντέλα. Το νου σας εδώ, ο τεχνικό της Τοντέλα ήταν γιά καιρό στην Πάσος ως ασσίσταντ του Παολο Φονσέκα. Και η Τοντέλα καίγεται τώρα.

Στην Τουρκία κρατάω Μπασάκσεχίρ γιά τίμιο διπλό του 2.50 στην γειτόνισα Κασίμπασα (εντός Πόλης και οι δύο γειτονιές), ενώ στην Ισπανία το ερώτημα είναι ένα: Ποιά θα κάνει δωράκι; Κατ' αρχάς έχουμε τις δύο “ευρωπαίες” Ρεάλ και Βιγιαρεάλ να παίζουν με Εσπανιόλ και Αλαβες. Οκ η Εσπανιόλ άνετη, αλλά μήπως η Ρεάλ αδιαφορήσει εντελώς; Στο άλλο, προφανώς η Αλαβές καίγεται. Κι εχουμε κι ένα Βαλένθια-Λεβάντε. Ντέρμπι λένε τα χαρτιά, γειτόνισες είναι, θα βοηθήσει η “μεγάλη” Βαλένθια την “μικρούλα”; Οχι απίθανο. Ολα θα έπαιρναν φωτιά ειδικά αν χθες βράδυ έχανε η Κάντιθ.

Κλείνουμε με ολίγη από Γερμανία (στηρίζω ξεκάθαρα Φράιμπουργκ γιά 4αδα, μου κάνει το 2.90 μέσα στη ντεφορμέ Χοφενχάιμ, 1-4 ήρθε τον Γενάρη το ιδιο ματς γιά το κύπελλο) και με ολίγη από Ιταλία που γίνεται...σφαγή, έχουμε και το κολασμένο ντέρμπι Σαμπντόρια-Τζένοα αλλά γιά κουμάρι λοξοκοιτάω και λίγο...Ουντινέζε και λίγο...Σαλερνιτάνα. Αυτά είναι τεράστια μπαμ αν γίνουν. Πιό μικρή απόδοση; Ισως η Κάλιαρι που πλέον δεν αισθάνεται άνετη καθόλου!

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Κάλιαρι 1 / Μπασακσεχίρ 2


Μονό αποδεκτό:

Εβερτον – Τσέλσι 1

Αταλάντα – Σαλερνιτάνα Χ-2


Σύστημα με ζητούμενα (2-3-4):

ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΧΑΤΕΡΣΦΙΛΝΤ 2

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 2

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΛΕΒΑΝΤΕ 2

ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ – ΤΟΝΤΕΛΑ 2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.