Η «τρύπια» άμυνα πρόδωσε ξανά τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης28 Φεβρουαρίου 2021

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Και ο ΠΑΟΚ έχει προδοθεί, αρκετές φορές τη φετινή σεζόν, από την αναποτελεσματική αμυντική του λειτουργία, από τα ατομικά λάθη, από την μηδενική αντίδραση σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Δέχεται εύκολα γκολ, ειδικά στα εκτός έδρας ματς, όταν σκοράρει «φτύνει αίμα» και στο τέλος αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι.

Η «τρύπια» άμυνα τον πρόδωσε ξανά. Και στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Σίτο, δεν υπήρξε αντίδραση από τον Ροντρίγκο που έτρεξε καθυστερημένα μπας και καλύψει τον κενό χώρο, αλλά όταν το έκανε, ήταν πλέον αργά. Η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα. Θέλετε και το δεύτερο γκολ. Πιο τραγική αντίδραση από δύο αμυντικούς, δεν υπάρχει. Ο Βαρέλα, αντί να καταπιεί τον Μπαράλες, χάνει την κεφαλιά στη μεσαία γραμμή και στη εξέλιξη της φάσης, ο Φερνάντεζ «υπερφαλαγγίζει» τον Μιχαηλίδη και σκοράρει στην εστία του Ζίβκοβιτς που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ευθύνη έχουν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ειδικά στο δεύτερο γκολ που ξεκίνησε από γέμισμα του τερματοφύλακα του Αστέρα και μηδενική αντίδραση από τους βασικούς οπισθοφύλακες.

Μπορεί ο Βαρέλα να έχασε μία καθοριστική κεφαλιά από τον Μπαράλες, αναρωτιέμαι όμως γιατί ο δυναμικός αμυντικός χάνει σε προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Όταν στο ίδιο ματς, για παράδειγμα, ο πιο κοντός Βιεϊρίνια κέρδισε τουλάχιστον σε τέσσερις φάσεις, στον αέρα, τον Μπαράλες.

Τα δύο γκολ, του έβαλαν ταφόπλακα. Δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει, παρά μόνο στο 84΄ με τον καταπονημένο από το χτύπημα που είχε δεχθεί στην προπόνηση της Πέμπτης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ήταν άτυχος ο Ουάρντα που είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, στο πρώτο ημίχρονο, όπως και την ευκαιρία που έχασε. Ήταν άδικο για τον Κρμέντσικ που πέτυχε γκολ στο 21ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε για… εκατοστά. Τι να το κάνεις όμως, όταν πρέπει να σκοράρει η ομάδα, δύο και περισσότερα γκολ εκτός έδρας για να πάρει την νίκη; Τι να το κάνεις, όταν στα σοβαρά ματς, η άμυνα, ή αν προτιμάτε η αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργεί ως τροχοπέδη στην συνολική προσπάθεια; Όσο η άμυνα δεν διορθώνεται, θα βάζει «τρικλοποδιές» στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Και από εδώ και πέρα, μόνο δύσκολους αντιπάλους έχει να αντιμετωπίσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.