Η τρομερή ευκαιρία... εκτόξευσης του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη

Δημήτρης Κανελλάκης23 Αυγούστου 2023

Μια τρομερή ευκαιρία έχει μπροστά του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοια που δεν θα μπορούσαμε να τη διανοηθούμε με όσα αρνητικά, ως προς την παρουσία των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχαμε την τελευταία δεκαετία.

Η Ελλάδα ελπίζει, για πρώτη φορά από την περίοδο 2014-2015 -τότε, βέβαια, ο πρωταθλητής έπαιρνε απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League- ότι μπορεί να έχει τέσσερις ομάδες στη φάση των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες. Αφενός είναι πάρα πολύ ευχάριστο ότι η χώρα μας συμμετέχει, ύστερα από πολλά χρόνια, με τέσσερις ομάδες στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφετέρου, είναι τεράστια η πρόκληση και θα είναι εκπληκτική επιτυχία αν και οι τέσσερις πάρουν εισιτήριο για τους ομίλους.

Τα έως τώρα πεπραγμένα, πάντως, στους αγώνες των προκριματικών φάσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι εντυπωσιακά για τις ομάδες μας. Με οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες, έχουν έναν εξαιρετικό απολογισμό και ορθάνοιχτο το δρόμο να σπάσουν το ρεκόρ των 12 νικών που είναι η καλύτερη επίδοση την τελευταία δεκαετία.

Αν σκεφτεί κάποιος ότι η χώρα μας βρισκόταν στην 41η θέση της περιόδου 2022-2023 και ήδη έχει ανέβει στην 17η, έχοντας μπροστά τους αγώνες των πλέι οφ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων μας, καταλαβαίνει για τι... άλμα μιλάμε. Αλλά και για πόσο καλές είναι οι προοπτικές ώστε να κάνουμε μια εντυπωσιακή επιστροφή, να κλείσουμε τον κύκλο των χαμηλών θέσεων, της μείωσης των ομάδων που βγάζουμε στην Ευρώπη και της υποχρέωσης να ξεκινάνε οι ομάδες μας από πολύ νωρίς και να περάσουν πολλούς γύρους για να φτάσουν στους ομίλους.

Προσπάθεια η οποία αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολη, κόστισε πολλούς άδοξους αποκλεισμούς και υποχρέωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνολικά, να μετρά πολλά καλοκαίρια αρνητικά ρεκόρ και ντροπιαστικά αποτελέσματα.

Ολα αυτά φαίνεται πως τα αφήνουμε πίσω μας. Φαίνεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ξαναμπαίνει σε τροχιά που επιτρέπει αισιοδοξία και που αφήνει περιθώρια για πρόοδο και εξέλιξη.

Ειδικά αν δούμε να γίνεται πραγματικότητα το σενάριο της εισόδου τεσσάρων ομάδων μας στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα μιλάμε για... εκτόξευση. Κυριολεκτικά... Θα είναι η ιδανικότερη εξέλιξη, μια απίστευτη ώθηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.