Η τρίτη θέση αποτελεί προτεραιότητα στο Πρωτάθλημα

Metrosport Team29 Απριλίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Δεν είναι κολακευτικό για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη να γίνεται τέτοιου είδους αναφορά, για την κατάκτηση της τρίτης θέσεως ενώ κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε μόνο για την πρώτη θέση. Άλλωστε όπως λένε οι Αμερικάνοι. Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι... τίποτα. Ψυχρά και ρεαλιστικά.

Δεδομένων όμως των αποτελεσμάτων που διαμορφώθηκαν και της κάκιστης εικόνας που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στα πλέϊ οφ, η τρίτη θέση αποτελεί αυτή την στιγμή την προτεραιότητα στο Πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα με τον τελικό και το Κύπελλο, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί μετά το τέλος των πλέι οφ, για τον Δικέφαλο πρέπει να αποτελέσει συγκεκριμένο στόχο η τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League. Εκεί όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους σε τέσσερις αγώνες για να διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους. Πρέπει όμως να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό που αυτή την στιγμή έχει προβάδισμα τριών βαθμών.

Εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο, που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο, το Europa League θα τον υποδεχθεί. Πρέπει όμως νωρίτερα χρονικά να φροντίσει να καπαρώσει την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα για να έχει ένα πλεονέκτημα εν όψει της νέας σεζόν στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει στον τελικό. Για αυτό τον λόγο, η τρίτη θέση αποτελεί μία βασική προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ στα πλέϊ οφ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.