Η τρίφυλλη γελοιότητα για το γκολ που... ακυρώθηκε (!) και το παραμύθι με τη χαζή δικαιολογία περί κούρασης

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Απριλίου 2021

Ο Γκεστράνιους του έφταιξε του Παναθηναϊκού, Που κακώς δεν άφησε το πλεονέκτημα και βιάστηκε να σφυρίξει, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν δεν σφύριζε. Οι του Παναθηναϊκού θέλουν να υποθέτουν ότι η μπάλα έτσι κι αλλιώς θα κατέληγε στα δίχτυα του Πασχαλάκη, οπότε φωνάζουν για το γκολ που... ακυρώθηκε. Λες και ο Γκεστράνιους άφησε τη φάση, έγινε το γκολ και ύστερα σφύριξε φάουλ υπέρ του Παναθηναικού ακυρώνοντας το γκολ. Δεν ξέρουν ελληνικά, άρα αγνοούν τι σημαίνει και “ακυρώνω”, ή διαστρεβλώνουν επίτηδες την πραγματικότητα; Σε κάθε περίπτωση, η γελοιότητα έχει και όρια. 

Οι του ΠΑΟΚ, πάλι, δεν μιλάνε. Δεν έχουν άποψη για τη διαιτησία και, αν έχουν, αποφεύγουν να την εκφράζουν δημόσια. Θα το κάνουν μόνο όταν υποστούν κάποια “σφαγή”. Αλλά τότε θα είναι αργά για δάκρυα. Ούτε καν για τη φάση της ανατροπής του Κρμέντσικ δεν έκαναν σχόλιο, ως αντιστάθισμα του λάθους του Γκεστράνιους σε βάρος του Παναθηναικού. Ισως θέλουν να παραστήσουν τα “καλά παιδιά” ενόψει των αγώνων του Κυπέλλου και των υπόλοιπων των πλέι οφ. Μακάρι να αποδειχθεί, έστω και μία φορά σ' αυτή τη χώρα, ότι δικαιώνεται και πετυχαίνει όποιος πορεύεται με τον σταυρό στο χέρι. 

Ενα άλλο θέμα που μου προκαλεί κατάπληξη είναι οι συνεχείς δηλώσεις προπονητών και παικτών για την κούραση. Ολοι είναι κουρασμένοι. Ολοι δεν μπορούν να βγάλουν ένταση γιατί βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Αλλη γελοιότητα αυτή. 

Ναι, οι συνθήκες, λόγω κορωνοιού και όχι μόνο, δεν είναι καθόλου εύκολες. Αλλά, απ' ότι ξέρω, όλοι οι προπονητές κάνουν προτοιμασία με στόχευση να βρίσκονται οι ομάδες τους στο ζενίθ της απόδοσής τους στο φινάλε της περιόδου, που πάντα είναι και το πιο κρίσιμο. Δεν μπορούν, λοιπόν, να μας λένε όλοι πόσο κουρασμένοι είναι στη μέση ακριβώς των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Και, στο κάτω-κάτω, γιατί δεν είναι κουρασμένος και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έδωσε τα περισσότερα (και τα πιο απαιτητικά στην Ευρώπη) ματς; 

Από την άλλη πλευρά, πότε αλήθεια είδαμε καλύτερες εμφανίσεις από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναικό, ακόμη και τον Αρη; Ιδιος ήταν ο ΠΑΟΚ σε όλη τη σεζόν, ίδια η ΑΕΚ, ο Παναθηναικός ήταν πολύ χειρότερος στο ξεκίνημα, ενώ ο Αρης δείχνει να έχει χάσει τη φρεσκάδα του όχι λόγω κούρασης αλλά λόγω του γεγονότος ότι στα πλέι οφ παίζει σερί με ισοδύναμους ή περίπου ισοδύναμους αντιπάλους. Ας ξεχάσουν, λοιπόν, τη χαζή δικαιολογία περί κούρασης. 

ΥΓ. Θέλει να αλλάξει τα μέλη της ΚΕΔ ο Κλάτενμπεργκ. Μήπως πρέπει να αλλάξει τον εαυτό του; Ο τύπος έπιασε πάτο, έχει ξευτιλιστεί, έχει διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο καλώντας τους πιο απίθανους ξένους διαιτητές, αλλά προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στα μέλη της ΚΕΔ, λες και αυτά είναι που κάνουν κουμάντο στη διαιτησία και όχι ο ίδιος με τις ευλογίες των “επιτρόπων”. Αλήθεια, θα αντιδράσει κανείς σ' αυτή την τεράστια κοροιδία;



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.