Η τρέλα του Μάτος και η δίψα του Μουργκ

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2020

Δύο είναι τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στην ΠΑΟΚτσήδικη επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα. Ο Λέο Μάτος μετά την ενεργοποίησή του και την αυταπάρνηση που δείχνει προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα για να κατακτήσει νέους τίτλους και ο Τόμας Μουργκ με την νοοτροπία που τον διακατέχει, μετά την μετακίνησή του, στην Τούμπα.

Επικεντρωνόμαστε στα δύο αυτά πρόσωπα, από το ποδοσφαιρικό τμήμα, για τους λόγους που θα εξηγήσουμε, ευθύς αμέσως. Ο Μάτος έδειξε στον αγώνα με τον ΟΦΗ πως είναι ικανός να βοηθήσει την ομάδα και θέλει κάθε ημέρα να βελτιώνεται. Όπως είπε και ο Νέτο Γκουερίνο στο Metropolis 95,5 το πάθος του Μάτος, περισσεύει. Ο Βραζιλιάνος άσος, παρότι χθες οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ (όπως και ο ίδιος βεβαίως) είχαν ρεπό, προτίμησε να μεταβεί στη Νέα Μεσημβρία και εκεί να προπονηθεί σε ατομικό επίπεδο, για να διατηρηθεί σε φόρμα και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. 

Η βελτίωση, έγκειται στο γεγονός, πως παρότι συμμετέχει ανελλιπώς στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ από τις αρχές Αυγούστου, έπαιξε μόλις σε ένα επίσημο παιχνίδι, αυτής της σεζόν, κόντρα στον ΟΦΗ. Και η επιθυμία του, είναι, όποτε τον επιλέξει ο Φερέιρα στην ενδεκάδα, να είναι πανέτοιμος για να ανταποκριθεί. Ο Μάτος, σε ηλικία 34 ετών, πιστεύει πολύ στον εαυτό του, πρόσφατα δήλωσε πως θα δώσει και το «αίμα του» για να μπορέσει να πανηγυρίσει κι άλλους τίτλους με τον ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά, στους λόγους για τους οποίους δεν αξιοποιήθηκε από την ομάδα, στους καθοριστικούς αγώνες του Champions League.

Το δεύτερο κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών, είναι ο 25χρονος Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός επιτελικός μέσος πιστεύει πως μπορεί να συμβάλει με την ποιότητα που διαθέτει, στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο Μουργκ βρήκε ήδη τον πρώην συμπαίκτη του, και καλό του φίλο Στέφαν Σβαμπ στη Θεσσαλονίκη (μάλιστα αναζητεί σπίτι στην ίδια περιοχή που κατοικεί και ο Σβαμπ), η συνεργασία τους μπορεί να είναι αποδοτική στον ΠΑΟΚ και αυτό θα είναι προς οφελος της ομάδας για να μπορέσουν να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων. 

Η δίψα του Μουργκ είναι μεγάλη για να μοιράζει ασίστ και να πετυχαίνει γκολ, όπως ακριβώς έκανε στην Ραπίντ και στο διάστημα που ακολουθεί, θα έχει το διάστημα να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο, καθώς η διακοπή του Πρωταθλήματος εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Ο Μουργκ θα είναι παρών στη σημερινή προπόνηση και εκεί θα γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες, με στόχο να διεκδικήσει από τον αμέσως επόμενο επίσημο αγώνα, μία θέση στο βασικό σχήμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.