Η τράπουλα στα χέρια του Τριτσώνη, η παράγκα ελέγχει 100% τα πλέι οφ

Δημήτρης Μπούζας01 Ιουνίου 2020

Ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι έχει κριθεί ποιος είναι ο πρωταθλητής της αγωνιστικής περιόδου, (εξέλιξη στην οποία βοήθησαν σε πρώτη φάση οι Ελληνες διαιτητές οι οποίοι πριμοδότησαν με βαθμούς λαθροθηρίας στο ξεκίνημα του τον Ολυμπιακό - και όταν είχε τα χάλια του - σε συνδυασμό βέβαια με τα λάθη του βασικού του ανταγωνιστή αλλά και τη γενναιόδωρη χορηγία βαθμών πλήρους διασφάλισης από μια επαίσχυντη απόφαση μιας καταγέλαστης επιτροπής), υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν αρκετές ομάδες. 

Μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ που μέσα από όλα όσα συνέβησαν σε βάρος του, είναι υποχρεωμένος να δώσει μάχη για να εξασφαλίσει μια προνομιούχο θέση. Ναι, εκεί οδηγήθηκαν οι νταμπλούχοι! Οι προοπτικές στη διεκδίκηση αυτής της θέσης (που την «απαιτεί» η έχουσα άριστες σχέσεις με την ΚΕΔ αλλά και τον πλήρη έλεγχο της ΕΠΟ, σιγανοπαπαδίτσα ΑΕΚ) εντοπίζονται στην απουσία των ξένων διαιτητών των οποίων η παρουσία σε μεγάλο βαθμό και ιδιαίτερα στα ντέρμπι εξασφάλιζαν μια σοβαρότητα και μια ισονομία, άγνωστη ως ένα μεγάλο βαθμό ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή η απουσία όπως αντιλαμβάνονται όλοι σημαίνει ότι η τράπουλα πέρασε στα χέρια πλέον του τοποτηρητή των χαλίφηδων του λεκανοπεδίου και της παρέας του. 

Για τον περί ου ο λόγος τοποτηρητή (Τριτσώνη) αρκεί η υπόμνηση ότι ήταν εκ των πρωταγωνιστών του τελικού της ντροπής με την αλήστου μνήμης περίπτωση του εξόφθαλμου πέναλτι - Μανιάτη- που δεν... είδε! Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και εξουσιών σε ότι αφορά τη διαχείριση των Ελλήνων διαιτητών όπως είναι γνωστό έχει περάσει από την αρχή σχεδόν της αγωνιστικής περιόδου στην παρέα Τριτσώνη από τη στιγμή που ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής Περέιρα περιορίστηκε και κράτησε για τον εαυτό του μόνο τη διαχείριση των ξένων διαιτητών. 

Επομένως ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να υποψιαστεί ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες για τις ειδικές επιλογές που θα επιχειρηθούν και οι οποίες στο βάθος θα εξυπηρετούν τους διώκτες του ΠΑΟΚ. Εδώ πλέον υπάρχει και συμπόρευση των δυο χαλίφηδων του λεκανοπεδίου που έστω και με βαριά καρδιά συμπράττουν στον ίδιο σκοπό. Αδιαμφισβήτητα η απουσία των ξένων διαιτητών θεωρείται πλήγμα για τον Δικέφαλο και μεγάλο αβαντάζ για το δίδυμο των διωκτών του. 

Ο Τριτσώνης θα μοιράσει την τράπουλα όπως θέλει προφανώς χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί πολύ γιατί γνωρίζει ότι μέσα σε μια τόσο ευμετάβλητη βαθμολογική κατάσταση αρκούν και μόνο δυο κινήσεις για να γίνει η ζημιά για εκείνον που έχει μπει στη διπλή στόχευση. Με την ευκαιρία οι φίλοι του ΠΑΟΚ επιχειρώντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν μένουν στον αγώνα που έδωσε ο Ιβάν για να γκρεμίσει την παράγκα. Κάτι που για όλους ήταν ακατόρθωτο αλλά αυτός το πέτυχε. Δυστυχώς όμως και όπως αποδείχθηκε αυτοί στους οποίους εμπιστεύτηκε τη μεγάλη ανατροπή δεν τον δικαίωσαν. Πήγαν στην Αθήνα με εντολή να ξεκινήσουν την εξυγίανση, αλλά δυστυχώς εύκολα αφομοιώθηκαν, απορροφήθηκαν και συγχρωτίστηκαν. 

Ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε την εξυγίανση και στήριξε τη νέα κατάσταση έχασε όλες τις υποθέσεις του - στις οποίες είχε δίκιο 100% - από επιτροπές που τελούσαν υπό τον έλεγχο και την ευθύνη της νέας ΕΠΟ. Οι άνθρωποι της οποίας δεν ακούμπησαν ούτε και αυτό το αμαρτωλό και βρώμικο πολυεργαλείο της ΚΕΔ, πηγή δύσοσμη και εστία μόλυνσης για όλο το χώρο. Αφησαν στον Τριτσώνη το γενικό κουμάντο. Ούτε μια παρέμβαση για να αλλάξει έστω και ένα μέλος αυτής της ελεγχόμενης και χειραγωγούμενης απόλυτα επιτροπής. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Μπορούσε κάτι τέτοιο να απαιτηθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν το έκανε ενώ είχε ανθρώπους δικούς του, άτεγκτους, ακέραιες προσωπικότητες στο χώρο της διαιτησίας και δεν τους αξιοποίησε. 

Την παρένθεση αυτή, για το τι συμβαίνει σήμερα στην ΕΠΟ την έκανα για να δικαιολογήσω την απογοήτευση του ηγέτη του Δικεφάλου, αλλά και τον προβληματισμό των συνεργατών και των επιτελών της διοίκησης του για τη διαχέιριση από πλευράς ΚΕΔ των πλέι οφ με τον Τριτσώνη να έχει πλέον την τράπουλα και να μοιράζει όπως θέλει τα χαρτιά.

Στη φωτό ο κύριος Γραμμένος με τον διεθνή διαιτητή Νίκο Φιλιππιάδη σε παλαιότερη εκδήλωση διαιτητών. Αλήθεια ο τελευταίος δεν θα μπορούσε να δώσει λύσεις και μάλιστα ριζικές στην αρρωστημένη ΚΕΔ;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.