Η Τουρκία προκαλεί με κολυμβητές στο Καστελόριζο!

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2022

Ασταμάτητη η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις για το Καστελόριζο.

Στις 24 Δεκεμβρίου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε πει πως το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και ότι οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

«Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται... Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως «επεκτατικούς». Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ένα προπαγανδιστικό βίντεο που δείχνει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και στη συνέχεια χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελόριζο και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.