Η Τουρκία κρίνει τον δρόμο του ΠΑΟΚ στο Champions League

Στέφανος Αβραμίδης19 Ιουλίου 2020

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα και θέλει έναν τουλάχιστον βαθμό για να εξασφαλίσει τη 2η θέση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Εφόσον συμβεί αυτό, ο Δικέφαλος θα έχει το μυαλό του στη γειτονική Τουρκία καθώς οι αγώνες των δύο τελευταίων αγωνιστικών στην τουρκική Super Lig θα κρίνουν αν θα είναι στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Στην κορυφή της βαθμολογίας με 66 βαθμούς βρίσκεται η Μπασάκσεχιρ που θέλει μία νίκη σε δύο αγώνες για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Ό,τι όμως και να κάνει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, δεν επηρεάζει τον ΠΑΟΚ αφού είτε τερματίσει πρώτη είτε δεύτερη, θα πάρει τη θέση της Τουρκίας στους ομίλους λόγω της τιμωρίας της Τράμπζονσπορ που είναι δεύτερη με 62 βαθμούς.

Οι αγώνες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ είναι αυτοί της Σίβασπορ και της Μπεσίκτας που είναι οι δύο ομάδες που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η τρίτη Σίβασπορ προηγείται με 57 βαθμούς έναντι 56 της Μπεσίκτας που βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρηθεί η ομάδα της Σεβάστειας πάνω από τους «μαυραετούς» γιατί έτσι θα βρεθεί στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού.

Αυτό γιατί η Σίβασπορ έχει χαμηλότερη βαθμολογία στην UEFA από τους 21.000 βαθμούς του Δικεφάλου. Αντίθετα η Μπεσίκτας των 54.000 βαθμών θα τον στείλει στους ανίσχυρους και θα είναι πιθανή αντίπαλός του.

Σήμερα η Σίβασπορ υποδέχεται την Γκεντσλερμπιρλιγκί ενώ η Μπεσίκτας έχει ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε.

Αν η ομάδα της Σεβάστειας πάρει σήμερα τη νίκη και οι «μαυραετοί» ηττηθούν από τη Φενέρ, η κατάσταση ξεκαθαρίζει υπέρ της πρώτης.

Οι υπολοιποι αγώνες της Σίβασπορ και της Μπεσίκτας:

33η αγωνιστική

Σίβασπορ – Γκεντσλερμπιρλιγκί

Μπεσίκτας – Φενέρμπαχτσε

34η αγωνιστική

Γκέζτεπε – Σίβασπορ

Γκεντσλερμπιρλιγκί - Μπεσίκτας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.