Η ΤΟΥΜΠΑ περιμένει ΑΕΚ!

Metrosport Team30 Μαρτίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας: Κατά τη διάρκεια της μολυσματικής ασθένειας που μεταδίδουν οι δηλώσεις και οι πράξεις υπανθρώπων του ποδοσφαίρου και δημιουργούν ένα βούρκο περιττωμάτων γύρω από το αγαπημένο μας άθλημα, προσπαθούμε διακαώς να ανακαλύψουμε μια αχτίδα φωτός προκειμένου να συνεχίσουμε την ενασχόλησή μας. Το ρητορικό ερώτημα «γιατί ασχολείστε με το ποδόσφαιρο αφού δεν αξίζει τον κόπο;» απαντάται δια μέσου μιας μη λογικής έκφανσης του χαρακτήρα μας. « Έτσι μάθαμε από παιδιά». 

Για αυτό και η Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή ντύνεται ασπρόμαυρα και περιμένει την ΑΕΚ για να δείξει και να αποδείξει ότι το πρωτάθλημα το κερδίζει αυτός που το αξίζει. Και όχι αυτός που έχει τα μέσα ενημέρωσης, την ΚΕΔ, την ΕΠΟ, κάποιους ιδιοτελείς κυβερνώντες και θεσμικούς παράγοντες που μένουν αμέτοχοι στη διαφημιστική καμπάνια ποταπής συμπεριφοράς που κάνουν κάποιοι σύλλογοι. Ο διαγωνισμός αθλιότητας, χαρακτηρισμών ακόμη και ύβρεων, ο συνδυασμός τους με πράξεις γελοιότητας που εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο μυημένους δεν είναι στοιχεία αρκετά για να αποσπάσουν την προσοχή μας. 

Ακόμη και αυτοί οι αχαρακτήριστοι οπαδοί της ΑΕΚ που έβριζαν παίκτες της Εθνικής δεν μπορούν να αποκολλήσουν την σκέψη μας από το Κυριακάτικο ντέρμπι. Θεωρούμε αυτονόητο ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο , έτοιμο να υποδεχτεί μια ομάδα που διαρκώς θέλει να μας υπενθυμίζει και να αποδεικνύει πόσο χάρτινη είναι. Σκοπός του ΠΑΟΚ είναι φυσικά να νικήσει και να τη φτάσει στη βαθμολογία. Μετά θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. 

Ένα πρωτάθλημα που όλοι θα τρέμουν τον ΠΑΟΚ με πρώτο και καλύτερο τον Ολυμπιακό με τον οποίο αγωνίζεται στο Καραϊσκάκης την ερχόμενη Τετάρτη. Όμως δεν είναι καλό να προτρέχουμε. Η ΑΕΚ έχει χάση την αίγλη και την φρεσκάδα του παρελθόντος. Επίσης δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο ούτε ότι είναι δυσκολοκατάβλητη. 

Το δείχνουν άλλωστε τα τελευταία παιχνίδια στην έδρα της με Ολυμπιακό , Παναθηναϊκό αλλά και αυτό της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Το ευχάριστο για τους ασπρόμαυρους είναι ότι επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Κουλιεράκης και Ίγκανσον και ότι ο ΠΑΟΚ πλην του Κεντζιόρα προς το παρόν δεν δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα. Σημαντικό γι’ αυτόν είναι να βρει και πάλι το φορμάρισμά του ο Ολιβέιρα ενώ να μπει και ο Καντουρί στην εξίσωση της προσφοράς. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ως κλειδί της συνάντησης τον Τάισον που μάλλον δεν θα ξεκινήσει βασικός. Πείτε προαίσθημα. 

Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε μια εορταστική ατμόσφαιρα που να απέχει χιλιάδες μίλια από τις φούστες του Καραπαπά και τα σκατά του Μαρινάκη. Όχι ότι οι άλλοι είναι πολύ καλύτεροι αλλά αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η επικέντρωση στον σύλλογο, η ζεστή ατμόσφαιρα και η αποφυγή οποιασδήποτε χαζομάρας που μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος όπως κάνει συνήθως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.