Η Τότεναμ με Κέιν και Σκιπ βύθισε και άλλο την Τσέλσι

Κωστής Παναγιώτου26 Φεβρουαρίου 2023

Η Τότεναμ πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου απέναντι στην Τσέλσι χάρη στα γκολ του Σκιπ και του Κέιν, με τα "σπιρούνια" να είναι ανώτερα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μια σπουδαία νίκη για τη μάχη που δίνει να βγει στην πρώτη τετράδα της Premier League.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε με αυτή τη νίκη έφτασε τους 45 βαθμούς (4η θέση), έχοντας όμως δύο παιχνίδια περισσότερα από την πέμπτη Νιούκαστλ (41 βαθμούς). Αντίθετα οι "μπλε" έμειναν ακόμη πιο μακριά από τις θέσεις της Ευρώπης, έχοντας 31 βαθμούς (10η θέση) και βρίσκονται πλέον στο -10 από την πεντάδα.

Η Τσέλσι έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στην Premier League χωρίς νίκη (δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες), ενώ αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ. 

Επίσης, αυτή ήταν η έβδομη ήττα του Πότερ σε 17 αναμετρήσεις στην Premier League ως προπονητής των Λονδρέζων, με το κλίμα να έχει βαρύνει αρκετά για τον Άγγλο τεχνικό, οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2027.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν κακός, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετή νευρικότητα στο παιχνίδι τους, ενώ δεν έλειψαν και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Σε ένα από αυτά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε αρχικά κόκκινη κάρτα στο Ζιγιές, αλλά βλέποντας ξανά τη φάση στο VAR έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μαροκινό.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου η Τότεναμ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με τον Όλιβερ Σκιπ να σουτάρει εκτός περιοχής , μετά από φάση διαρκείας, και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κέπα, οποίος αντέδρασε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Τσέλσι παρότι προσπάθησε να βγει μπροστά και απειλήσει την εστία των "σπιρουνιών" δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου. Αντίθετα η Τότεναμ με τον συνήθης ύποπτο στα ντέρμπι με τους "μπλε" και τον πρώτο σκόρερ του συλλόγου, Χάρι Κέιν, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 82ο λεπτό, σφραγίζοντας μια σημαντική νίκη για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Τότεναμ (Προπονητής: Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ, Έμερσον, Ντέιβις, Χόιμπεργκ, Σκιπ, Κουλουσέφσκι (79΄Σον), Ριτσάρλισον, Κέιν.

Τσέλσι (Προπονητής: Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (19΄Φοφανά), Κουλιμπαλί, Τσίλγουελ, Έντσο Φερνάντες, Λόφτους Τσικ (62΄Μάουντ), Στέρλινγκ (83΄Ομπαμεγιάνγκ), Ζοάο Φέλιξ (83΄Μούντρικ), Ζιγιές (62΄Ζακάρια), Χάβερτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.