Η τιμωρία της έδρας του μεγεθύνει τα προβλήματα του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης04 Δεκεμβρίου 2021

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον ΠΑΟΚ για την εισβολή των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο στη λήξη του αγώνα με τον Άρη, ήταν αναμενόμενες.

Και ήρθαν, αυτές οι ποινές, να προστεθούν στα ήδη πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ σε διάφορα επίπεδα από την αρχή της σεζόν.

Δεν είναι κάτι που μπορείς έτσι εύκολα να το προσπεράσεις, η ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για μια ομάδα αυτή την περίοδο. Για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε εν τω μέσω της πανδημίας, όλες οι ομάδες δοκιμάστηκαν από τις αποφάσεις που τις υποχρέωναν να παίζουν χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της αποφυγής εξάπλωσης της νόσου, και, φυσικά, για κανέναν λόγο δεν θα ήθελαν να δουν ξανά να μπαίνει λουκέτο στα γήπεδά τους.

Είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ. Αλλά και για την πλειοψηφία των οπαδών του. Αυτών που θα στερηθούν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στην Τούμπα και να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Είναι πολύ δυσάρεστο, όμως, κι επειδή πρόκειται για μια κατάσταση η οποία στρέφεται εναντίον της ίδιας της ομάδας (ιδιοκτησίας, διοίκησης, παικτών, προπονητή)

Αυτό που βιώνουν όλοι στον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, μόνο με συσπείρωση μπορεί να ξεπεραστεί. Γι' αυτό και είναι προς την σωστή κατεύθυνση το γεύμα συσπείρωσης των παικτών, που αποφασίστηκε μετά από πρωτοβουλία των παικτών της ομάδας.

Αν δεν αποδώσουν και τέτοιες ενέργειες, αν ούτε μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες επιτευχθεί ο στόχος που είναι η επαναφορά των ισορροπιών, η αποκατάσταση του κλίματος, η επιστροφή της ηρεμίας και η αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας του ΠΑΟΚ, τότε με ποιον άλλον τρόπο μπορεί να γίνει;

Ειδικά όταν θα υποχρεωθεί, όπως είπαμε, να παίζει και για πολλά παιχνίδια χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες, εξαιτίας της τιμωρίας που του επιβλήθηκε.

Κόντρα σε πολλές αντιξοότητες και σε πολλά αρνητικά δεδομένα καλείται να λειτουργήσει ο ΠΑΟΚ, σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να βγει από την αγωνιστική κρίση που τον έχει βάλει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Πρόκειται για μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο ΠΑΟΚ ήταν σταθερά προσανατολισμένος στον στόχο της κατάκτησης των τίτλων, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους αναταράξεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.