Η τιμωρία που… φέρνει πιο κοντά ΠΑΟΚ και Λοβ

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Ιουνίου 2021

Το κεφάλαιο «ΠΑΟΚ» δεν έχει κλείσει για τον Ζερμέιν Λοβ καθώς στις προθέσεις του Αμερικανού είναι η επέκταση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο αρκεί όμως συντρέξουν δύο προϋποθέσεις. Ωστόσο, η υπόθεσή του απέκτησε νέα δεδομένα μετά την απόφαση του BAT στη δικαστική διαμάχη του με την παλιά εταιρία εκπροσώπησής του.

Αρχίζοντας από το τελευταίο, η παλιά εταιρία εκπροσώπησης (σ. σ. Octagon) του Ζερμέιν Λοβ κατέφυγε στο αρμόδιο όργανο επίλυσης οικονομικών διαφορών της FIBA (σ. σ. ΒΑΤ) υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός αθέτησε την έγγραφη συμφωνία μαζί της και προχώρησε σε συμφωνία με άλλον ατζέντη με τον οποίον πήγε στον ΠΑΟΚ. Το BAT δικαίωσε την Octagon και για την ακρίβεια επιβάλλει στην πλευρά του αθλητή την καταβολή των νόμιμων προμηθειών σε οποιαδήποτε μεταβολή υπήρξε σε επίπεδο επαγγελματικών συνεργασιών του και σε περίπτωση που δεν το πράξει, αυτομάτως τιμωρείται με απαγόρευση μεταγραφής για διάστημα ενός έτους.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο Λοβ δεν προχωρήσει στον διακανονισμό της οφειλής, η ποινή απαγόρευσης θα διατηρηθεί (τουλάχιστον) για την επόμενη χρονιά και αυτομάτως θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα σε ότι αφορά την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ούτως ή άλλως ο Αμερικανός είναι θετικός στην προοπτική παραμονής του στον Δικέφαλο καθώς απόλαυσε τη φετινή παρουσία του, ταυτοχρόνως διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Αρη Λυκογιάννη και εκτιμά ότι η ομάδα καλύπτει το μέγεθος των φιλοδοξιών του.

Υπάρχουν όμως και δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη, προφανώς, αφορά το οικονομικό σκέλος καθώς είναι λογικό να επιθυμεί την εξαργύρωση της φετινής καλής αγωνιστικής παρουσίας του, άρα θα πρέπει οι δύο πλευρές να βρουν σημείο ταύτισης ως προς το οικονομικό ύψος του συμβολαίου. Η δεύτερη σχετίζεται με το ζήτημα της συμμετοχής του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αν δηλαδή, αποφασιστεί η παρουσία της ομάδας στο BCL, αυτομάτως ο Λοβ θα γίνει πιο προσιτός και θα επιδιώξει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Αρης Λυκογιάννης στέκεται υπέρ της συμμετοχής της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι η απόφαση θα παρθεί από τη διοίκηση η οποία θα υπολογίσει και τα οικονομικά δεδομένα πιθανής συμμετοχής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.