Καμιά απόφαση, αιχμές από όλους και νέο ραντεβού στις 18 Μαϊου

Metrosport Team12 Μαΐου 2020

Καμιά απόφαση, αρκετές αψιμαχίες αλλά ουσία μηδέν. Το θέμα της περικοπής των συμβολαίων και η διαφωνία με τον ΠΣΑΠ όπως και το τηλεοπτικό έμειναν ανοιχτά με τον χρόνο να πιέζει.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 18 Μαίου αλλά ο προβληματισμός αυξάνεται όσο δεν παίρνονται αποφάσεις.

Το metrosport.gr μέσω του dikisports και του Κυριάκου Θωμαΐδη σας μετέφεραν όλα όσα συνέβησαν στην τηλεδιάσκεψη.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

17.38: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη.

17.35: Πουρσανίδης-Τσικνής αντί των παραιτηθέντων Σουλούκου-Κούγια στο Working Group της SL1. 

17.27: Γ.Αλαφούζος: "Δεν κατάλαβα τι αποφασίσαμε για το θέμα της ασφάλισης...".

Μ.Λυσάνδρου: "Περιμένουμε την απάντηση από την ασφαλιστική εταιρεία".

Γ.Αλαφουζος: "Πρέπει η πολιτεία και ο κ.Αυγενακης να επιμεριστουν κάποια ευθύνη για το θέμα της ασφάλισης διότι η κυβέρνηση αποφάσισε την έναρξη των προπονησεων".

17.26: Σ.Τσικνής: "Και η Λαμία υπέρ της ανεύρεσης νέου τηλεοπτικού παροχου".


Π.Λούτσος: "Μονόδρομος η κεντρική διαχείριση. Είτε το θέλει ο Ολυμπιακός είτε το θέλει ο ΠΑΟΚ".

17.15: Μ.Γκαγκάτσης: "Σε περίπτωση επανέναρξης ζητάμε πρόσθετη ασφάλιση των παικτών και του άλλου προσωπικού των ομάδων. Ήδη το ζητήσαμε με επιστολή προς το υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο έλαβε την απόφαση για έναρξη ατομικών προπονήσεων. Το έγγραφο μας αναφέρεται μόνο στον κορωνοϊό. Ίσως προκύψουν ζητήματα υψηλών θερμοκρασιών".

Μ.Λυσάνδρου: "Πήραμε σχετικές συμβουλές από τον ασφαλιστικό μας συμβουλο".

17.11: Αποχώρησε με καθυστέρηση δύο ωρών από την ώρα που το ανήγγειλε ο Αλ.Κούγιας.

Μ.Λυσάνδρου: "Επιλέγω την απολυτη τυπικότητα στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Σας παρακαλώ να στείλετε το σχετικό email οι ΠΑΕ που συμφωνούν να εξουσιοδοτησουν το Working Group".

16.58: Γ.Αλαφούζος: "Να ψηφίσουμε τώρα ποιες ομάδες θέλουν την κεντρική διαχείριση ".

Μ.Λυσανδρου: "Το θέλουμε εγγράφως...."

Γ.Αλαφούζος: "Έχετε σύγκρουση συμφερόντων κύριε Λυσάνδρου γιατί εχει τηλεοπτικο συμβολαιο η ΑΕΚ".

Μ.Λυσάνδρου: "Επιμένω. Την άλλη φορά κύριε Αλαφούζο ζητήσατε εγγράφως. Γιατί τώρα δεν το θελετε;"

Γ.Αλαφούζος: "Την προηγούμενη φορά είχαμε πληροφορίες ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις σε προσυννενόηση με τον κ.Αυγενάκη".

Μ.Γκαγκατσης: "Είμαι υπέρ της πρότασης Αλαφουζου".

Συντάσσονται ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ξάνθη και Βολος.

16.51: Μ.Γκαγκατσης: "Ο πρόεδρος της SL1 δεν μπορεί να ζητάει κάθε φορά εξουσιοδότηση. Θα πρέπει να κάνετε επαφές με τους τηλεοπτικούς παρόχους".

Τ.Αγραφιώτης: "Τα γυρίζετε όπως θέλετε..."

Μ.Γκαγκάτσης: "Φόρτισε το κινητό, μίλησε και ο Αγραφιώτης".

Κ.Κοξένογλου: "Συμφωνώ να κάνει επαφές ο πρόεδρος. Δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση".

Θ.Καρυπίδης του Α.: "Εμείς βάζουμε νομικό ζήτημα. Δεν έχουμε κάτι εναντίον των άλλων ομαδων".

Γ.Οικονομακης: "Από το καταστατικό της SL1 δεν υποχρεούται καμία ομάδα να μπει σε κεντρική διαχείριση. Μπορεί να δοθεί μια εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί με κανάλια η πλειοψηφία των ομάδων ".

Επίθεση Αλαφούζου σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη

16.44: Γιάννης Αλαφούζος: "Αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποκλείσει τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικο συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, ας το ειπε ευθέως".

Τ.Αγραφιώτης: "Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν. Απλώς θέλει να μπει το πλαίσιο".

Γ.Αλαφούζος: "Δηλαδή χρειαζόμαστε ομόφωνη απόφαση; Τη στιγμή μάλιστα που κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τα συμφέροντα των ομάδων που δεν έχουν συμβολαια".

Μ.Λυσάνδρου: "Δεν ξέρω αν κάποιες ομάδες έχουν συμφέρον..."

Γ.Αλαφούζος: "Έχουν συμφέρον. Όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης..."

Φ.Κωστούλας: "Είναι υποχρέωση του κ.Λυσανδρου να ψάξει για τηλεοπτικούς παροχους"

16.41: Τ.Αγραφιώτης: "Κύριε Πουρσανίδη δεν είπαμε την άλλη φορα να βάλουμε τις αρχές και μετά να πάμε σε τηλεοπτικούς παροχους;"

Ηλ.Πουρσανίδης: "Άρα κακώς πήγαμε και στη Nova".

Τ.Αγραφιώτης: "Δεν πήγαμε".

16.40: Ηλ.Πουρσανίδης: "Την προηγούμενη φορά όλοι συμφωνήσαμε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Μόνο ο Ολυμπιακός είχε κάποιες αντιρρήσεις. Σέβομαι τον κ.Καρυπίδη, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην εξετάσουμε το ενδιαφέρον και άλλου τηλεοπτικού παρόχου πλην Nova".

16.33: Ο Μ.Λυσάνδρου ζητάει εξουσιοδότηση του Working Group για διερευνητική επαφή με τηλεοπτικούς παρόχους.
Διαφωνεί ο Τ.Αγραφιώτης, επικαλούμενος προηγούμενη τοποθέτηση Μαρινάκη. Αντίθετος και ο Άρης.

16.27: Φ.Κωστούλας: "Αν πάμε σε κεντρική διαχειριση, τότε ουδείς μπορεί να κάνει χωριστή συμφωνία. Αυτό που είπα για ποσοστό από το στοίχημα, δεν εννοώ τη διαφήμιση στη φανέλα. Είναι καλό που η Λίγκα θα πάρει 6 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία από ξένη στοιχηματική εταιρεία. Να πιέσουμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να δίδεται ποσοστό στις ΠΑΕ από το στοίχημα γενικως".

16.15: Μ.Λυσάνδρου: "Βρήκαμε τεστ με 75 ευρώ το άτομο".
16.07: Μ.Λυσάνδρου: "Σε λίγες εβδομάδες λήγει η θητεία μου και θα χαρώ ο επόμενος πρόεδρος της SL1 να κάνει περισσότερα πράγματα από εμένα. Δεν βγάζω πικρία, δεν είμαι απολογητικός".
16.00: Στ.Αντωνίου: "Θα ήμουν περιχαρής να,συνδράμει η ΕΠΟ στις ΠΑΕ. Συμφωνώ με την πρόταση για ποσοστό από το στοίχημα. Για τα 4 εκατ. ευρώ της UEFA είναι η τακτική επιχορήγηση έως το 2022 προς την ΕΠΟ. Μπορούν να διατεθούν μόνο 1,3 εκατ. ευρώ. Θα το συζητήσουμε στην επόμενη ΕΕ της ΕΠΟ ".

15.56: Αγραφιώτης: «Πρέπει να επανεκκινήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαστε ενωμένοι με όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν. Να κάνει όλα τα τεστ η Λίγκα σε ένα αξιόπιστο εργαστήριο. Κάναμε αίτημα για ομαδικές προπονησεις;»

Μ.Λυσάνδρου: «Το έχουμε ήδη κανει».

Τη Δευτέρα νέο ΔΣ.

15.52: Θ.Καρυπίδης: «Η ΕΠΟ θέλει να δώσει κάποια από τα 4 εκατ. ευρώ που θα της δοθούν από την UEFA;»

15.49: Συνεχίζει ο Κουγιας: «Θέλω να είμαι ο νέος πρόεδρος της SL1!»

15.42: Κούγιας: «Κάνουμε τεστ κάθε τετραήμερο και θα μας κοστίσουν 40 χιλιαρικα. Να δουμε πως θα τα καλύψουμε».

15.34: Κωστούλας: «Χάσαμε το παιχνίδι με τον ΠΣΑΠ. Έχει δίκιο ο κύριος Αλαφούζος. Η Λίγκα πρέπει να πει ότι η χρονιά χάθηκε. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι μικρότερες ομάδες. Αν τελειώσουν τα τηλεοπτικά και μειωθούν κατά 70%, τελειώσαμε. Να κυνηγήσουμε ποσοστό από το στοίχημα. Είναι η μόνη διέξοδος». Ο Δάρας συμφώνησε με τον Κωστούλα.

15.30: Πουρσανίδης: «Να ζητήσουμε ποσοστό από το στοίχημα για την επομένη σεζόν. Προτείνω στα γήπεδα να υπάρχει το 20% των φιλάθλων και να μην παίξουμε σε άδειες κερκίδες».

15.20: Πιαλόγλου: «Δεν πρέπει να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας στο θέμα της μείωσης των συμβολαίων. Να πάψουμε να αποδίδουμε τους επόμενους μήνες το 5% στην ΕΠΟ. Να ζητήσουμε μείωση φορολόγησης από την κυβέρνηση».

15.16: Ο Ηλ.Πουρσανίδης επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τον ΠΣΑΠ απέτυχε. «Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι εχθροί μας, θα τα βρούμε μαζί τους. Θεωρώ πολύ ανησυχητικο ότι οι συζητήσεις μας διαρρέουν. Προτείνω να τα βρούμε με τη Nova».

15.12: Ο Θ.Καρυπίδης του πρότεινε να ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την πολιτεία. 
Ο Μ.Λυσάνδρου συμφωνεί μαζί του. Ο Γ.Αλαφούζος επισημαίνει το αβέβαιο τηλεοπτικό περιβάλλον που θα προκύψει την επόμενη σεζόν. Και αυτό θα σημάνει μειώσεις τηλεοπτικών συμβολαίων.

15.08: Ο Οικονομάκης προτείνει να υπάρξει απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ ώστε να θωρακιστούν οι ΠΑΕ για το θέμα της μείωσης των αποδοχών των ποδοσφαιριστών, βάζοντας το ζήτημα «των απρόβλεπτων καταστάσεων».

15.05: Ο Αλαφούζος επισημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είχε διαφωνήσει από την αρχή και ζήτησε να διακοπεί το πρωτάθλημα. «Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε. Οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν και προπονούνται. Δεν πήραμε την απόφαση όταν έπρεπε να την πάρουμε».

15.00:  Η PwC διακόπτει την ενημέρωση για να μην διαρρέει στη "Δίκη"! Ο Αλ.Κούγιας με μια θεαματική κυβίστηση δηλώνει ότι ο δημοσιογράφος κανει το καθήκον και επιτιμά όποιο μελος του συνεταιρισμού συνδραμει στη μετάδοση της τηλεδιάσκεψης. Συμφωνεί μαζί του ο Μ.Λυσάνδρου. 


14.26: Ο Κούγιας επιθυμεί να αποχωρήσει όσο η "Δίκη" μεταδίδει live την τηλεδιάσκεψη της Λίγκας! Βάζει ζήτημα εμπιστευτικότητας και δηλώνει ότι θα απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Νωρίτερα είπε: «Να δούμε με ποιον τρόπο θα καλύψουμε το κενό των εσόδων από 1/3 έως 10/6. Η ΑΕΛ έχει εξοφλήσει έως τέλη Φεβρουαρίου τους παίκτες. Με προβληματίζει η Nova. Δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί αφού ανακοινωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα. Πώς είναι δυνατόν να κάνουμε συμφωνίες με τους παίκτες όταν δεν ξέρουμε τι θα εισπράξουμε. Μου μυρίζει άσχημα η στάση του ΠΣΑΠ».


Ώρα 14.23:  Η μόνη λύση που βλέπει ο Δ.Μποροβήλος είναι η νομοθετική ρύθμιση. Ρωτάει τον Γ.Οικονομάκη αν αυτή η ρύθμιση μπορει να καλύψει και τους ξενους παικτες. «Η ρύθμιση θα είναι προβληματική για τους ξένους», απάντησε ο κ.Οικονομάκης.

Ωρα 14.17: Ο Μ.Λυσάνδρου ανακοινώνει την αρνητική απάντηση του ΠΣΑΠ για τη μείωση των αποδοχών των ποδοσφαιριστών. Ο νομικός σύμβουλος της SL1 διαβάζει τις διευκρινίσεις της FIFA για μονομερείς μειώσεις συμβολαίων. Νομική συμβουλή Οικονομάκη: Να γίνουν ξεχωριστές συμφωνίες με όλους τους ποδοσφαιριστές.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη: 

ΑΕΚ: Μ.Λυσάνδρου
ΑΕΛ: Αλ.Κούγιας
Άρης: Θ.Καρυπίδης 
Αστέρας: Δ.Μποροβήλος
Ατρόμητος: Κ.Κοξένογλου
Βόλος: Π.Λούτσος
Ξάνθη: Αρ.Πιαλόγλου
Ολυμπιακός: Τ.Αγραφιώτης
ΟΦΗ: Ηλ.Πουρσανίδης
ΠΑΟ: Γ.Αλαφούζος-Λ.Μπουτσικάρης
Παναιτωλικός: Φ.Κωστούλας
Πανιώνιος: Ν.Ζαμάνης (Δεν νομιμοποιείται)
ΠΑΟΚ: Μ.Γκαγκάτσης
Λαμία: Σ.Τσικνής
ΕΠΟ: Στ.Αντωνίου

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας και οι εκπρόσωποι της PricewaterhouseCoopers.

Ο Ν.Ζαμάνης δεν έχει στείλει το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Πανιώνιος στη Λίγκα, όπου εμφανίζεται με ποσοστό άνω του 10%. Οπότε δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Απλώς παρίσταται. Ο Χρ.Δάρας δεν έχει αποστείλει γραπτώς την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της SL1. Ο κ.Ζαμάνης δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν μετοχολόγιο και γραπτή παραίτηση Δάρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.