Η θυσία του Καρυπίδη και η… ενωμένη Γιουγκοσλαβία

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Είναι μία από τις βραδιές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην μνήμη όλων των μελών της αποστολής του ΠΑΟΚ, από τους παίκτες, τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, μέχρι και το ιατρικό τιμ, τους φυσιοθεραπευτές και φροντιστές και την διοίκηση της ομάδας. Ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού είχε διάφορες δυνατές εικόνες που δεν πρόκειται να ξεχαστούν:

-Καταρχάς πρέπει να σταθούμε στα όσα συνέβησαν στην διάρκεια του ματς. Και πρώτα απ’ όλα στην θυσία του τιμ μάνατζερ της ομάδας, Χρήστου Καρυπίδη για να γλιτώσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 115’. Ο βετεράνος άσος αντιλήφθηκε άμεσα ότι ο Γκόμεθ είχε «σημαδέψει» τον βραχύσωμο άσο, βγήκε μπροστά και τελικά ήταν εκείνος που αποβλήθηκε από τον Ισπανό ρέφερι που λίγο νωρίτερα είχε δώσει κόκκινη και στον Ντόουγκλας. Μάλιστα, ο Καρυπίδης αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τον Ζοσέ Μπότο να τον πηγαίνει… καροτσάκι μέχρι την φυσούνα.

-Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα εντατικό... φροντιστήριο και μαζί ψυχολογικές ντόπες στον Φιλίπε Σοάρες που εμφανίστηκε πολύ καλύτερος σε σχέση με προηγούμενα ματς. Λίγο πριν την έναρξη της παράτασης, είχε τετ – α – τετ με τον Λουτσέσκου, αμέσως μετά τον ανέλαβε για ψυχολογικές ντόπες ο Μπότο ρίχνοντάς του και μερικά εμψυχωτικά χαστούκια και στην συνέχεια κατέληξε να δέχεται οδηγίες και από τον προπονητή τερματοφυλάκων Ζοσέ Μορέιρα.

-Δεν χάθηκε δευτερόλεπτο από τον Λουτσέσκου και τον Μπάτσι στην αλλαγή του Τσόλακ. Μόλις ο VAR Βιγιανουέβα έστειλε τον Γκόμεθ σε on field review, ο Λουτσέσκου έκανε νόημα στον Μπάτσι να καλέσει τον Κροάτη από τον χώρο που έκανε προθέρμανση για να ξεντυθεί, καθώς αντιλήφθηκε ότι ο Ισπανός ρέφερι θα δώσει πέναλτι. Ετσι με το που έγινε το 1 – 0 ο Κροάτης πήρε την θέση του Σοάρες.

Ο ΠΑΟΚ... αναβίωσε την ενωμένη Γιουγκοσλαβία

Το πιο εντυπωσιακό σκηνικό πανηγυρισμών στήθηκε εντός αποδυτηρίων, καθώς τέσσερις παίκτες προερχόμενοι από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, πανηγύρισαν μαζί τραγουδώντας τραγούδια στα σλάβικα και στο φινάλε αποθεώνοντας τον… Τσόκι γκολ. Ο Κροάτης σκόρερ, μαζί με τον Σλοβένο Κούρτιτς και τους Σέρβους, Αντρίγια και Ζίβκο Ζίβκοβιτς, έστησαν το δικό τους «ασπρόμαυρο» και 100% γιουγκοσλαβικό πάρτι στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.